Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çağlalı Zeytinyağlı Makarna | Video
Malzemeler
- 500 gram çağla
- 1 adet soğan
- 3 adet havuç
- 1 adet limon
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ paket Nuh’un Ankara Fiyonk Makarna
Tarif
- Tarifimize 3 adet havucumuzdan parizyen kaşıkla yuvarlaklar çıkararak başlıyoruz.
- Dilerseniz küçük küpler halinde havuçlarınızı doğrayabilirsiniz.
- Havuçlarımızı 1 kaseye alıyoruz.
- 1 adet soğanımızı orta büyüklükte doğruyoruz.
- 2 diş sarımsağı bir bıçak yardımıyla eziyoruz ve incecik kıyıyoruz.
- Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Doğradığımız soğanları tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz. 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Havuçlarımızı ve sarımsaklarımızı da ekliyoruz, karıştırmaya devam ediyoruz.
- 500 gram çağlayı tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 1 adet limonun suyunu sıkıyoruz. Limon suyunu tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyoruz.
- Çağlalarımızı pişmeye bırakıyoruz. Makarna haşlama tenceremize kaynayan suyu ilave ediyoruz.
- ½ fiyonk makarnamızı kaynayan suyumuza ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
- 1 tutam dereotunu incecik kıyıyoruz.
- Doğradığımız dereotlarını kasemize alıyoruz. Makarnalarımız yaklaşık 8-9 dakika haşlandılar. Süzüyoruz.
- Çağlalarımızın üzerine makarnalarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çağlalı zeytinyağlı makarnamızı dereotu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Çağlalı Zeytinyağlı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
1 Review(s) Based on