Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kupta Karadutlu İrmik Tatlısı | Video
Malzemeler
Karadut Jölesi İçin
- 500 gram karadut
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
İrmik Tatlısı İçin
- 4 su bardağı süt
- ½ su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
Süslemek İçin
- 6 adet nane filizi
Tarif
- Tarifimize 500 gram karadutun sap kısımlarını ayıklayarak başlıyoruz.
- Ayıkladığımız karadutları tenceremize alıyoruz.
- Üzerine 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 4 yemek kaşığı toz şeker ekliyoruz.
- Ayrı bir tencereye 4 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker ekliyoruz.
- Tenceremizin altını kısık ateşte yakıyoruz.
- Kasemize 6 yemek kaşığı irmik ekliyoruz.
- İrmiklerimizi tenceremize, süt ve şekerin üzerine ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Karadutlarımızı da güzelce karıştırıyoruz.
- Karadutlarımız yaklaşık 5 dakika pisti, koyu bir kıvam aldı. Karadutlarımızı soğumaya bırakıyoruz.
- İrmiğimizi karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz. İrmiğimiz yaklaşık 10 dakika kadar pişti altını kapatıyoruz.
- Karadutlarımız yaklaşık 15 dakika buzdolabında soğudu. Karadutlarımızı buzdolabından çıkartıyoruz.
- İrmikli tatlımızı krema sıkma torbasına alıyoruz.
- Sıkma torbamızın ucunu kesiyoruz. İrmiğimizi sıkma torbası yardımıyla kuplarımıza bölüştürüyoruz.
- Karadutlu jölemizi irmiklerimizin üzerine bir kaşık yardımıyla ekliyoruz.
- Kuplarımızın üzerini nane filizi ile süslüyoruz.
- Kupta karadutlu irmik tatlımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Kupta Karadutlu İrmik Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 4 Review(s)