Çilekli Kolay Tart | Video
Malzemeler
Çilek Karışımı:
500 gram çilek
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çilek reçeli
Hamuru İçin:
140 gram tereyağı
225 gram un
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 adet yumurta
150 gram krema
2 çorba kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası irmik
Tarif
1. Tarifimize tart hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz.
2. Mikser kabının içine 25 gram irmik ekliyoruz.
3. Üzerine bir adet yumurta, bir çorba kaşığı şeker, bir tutam tuz, 140 gram tereyağı ve 225 gram un ilave ediyoruz.
4. Tart hamurumuzu yaklaşık 2-3 dakika çekiyoruz. Tart hamurumuz kıvam aldı.
5. Tart hamurumuzu bir kaseye alıyoruz ve üstünü streç filmle kaplıyoruz.
6. Tart hamurumuzu buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
7. 500 gram çileğin saplarını ayırıyoruz.
8. Çileklerimizi dörde bölüyoruz.
9. Böldüğümüz çilekleri bir kaseye alıyoruz.
10. Üzerine bir çorba kaşığı şeker, bir çorba kaşığı mısır nişastası ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
11. Hamurumuz yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendi. Hamurumuzu yoğuruyoruz ve yağlı kağıdın üzerine alıyoruz. Yağlı kağıtla kapatıyoruz ve bir merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz.
12. Hamurun üzerindeki yağlı kağıdı ayırıyoruz ve hamurumuzu fırın tepsimize alıyoruz.
13. 2 çorba kaşığı irmiği hamurun ortasına serpiştiriyoruz. Hamurun kenarlarında 2-3 santim boşluk bırakıyoruz.
14. İrmiğin üzerine çileklerimizi ekliyoruz.
15. Bir adet yumurtayı kasemize kırıyoruz ve çırpıyoruz.
16. Hamurun dış kısmına yumurtamızı bir fırça yardımıyla sürüyoruz. Hamurumuzu kenarlardan kapatıyoruz ve orta kısmını açık bırakmaya özen gösteriyoruz.
17. Hamurun dış kapaklarına yumurta sürüyoruz.
18. Çilekli tartımızı 180 derecelik fırına sürüyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
19. Servis ederken kullanacağımız kremamız için bir kaseye 150 gram krema ve bir çorba kaşığı şeker ekliyoruz.
20. Mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika kıvam alana kadar çırpıyoruz.
21. Kremamızı soğuması için buzdolabına alıyoruz.
22. Çilekli tartımız 35 dakika 180 derecelik fırında pişti. Bir tabağa çıkartıyoruz.
23. Tartımızın Çilekli kısmına bir fırça yardımıyla çilek reçeli sürüyoruz.
24. Çırpılmış kremamız dan tartımızın üzerine gezdiriyoruz. Tartımızı taze çilekle süslüyoruz.
25. Çilekli kolay tartımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.