Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kayısılı Kek | Video
Malzemeler
- 60 Gram İç Fındık Doğranmış
- 340 Gram Pudra Şekeri
- 250 Gram Tereyağı
- 1 Tutam Tuz
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 6 Yumurta
- 100 Gram Un
- 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 500 Gram Kayısı
Kayısı Sosu İçin;
- 250 Gram Kayısı
- 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Çorba Kaşığı Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Bardak Su
- 1 Tutam Tuz
- 180 Gram Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
Tarif
- Tarifimize ayaklı mikser kabımıza 250 gram tereyağı, 300 gram pudra şekeri ekleyerek başlıyoruz.
- Pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz. 40 gram yaklaşık 1 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 yemek kaşığı suyu tavamıza ilave ediyoruz.
- Şekerlerimiz karamelize olurken ayrı bir kaba 6 yumurtamızı kırıyoruz.
- 1 adet limonun kabuklarını bir kaseye rendeliyoruz.
- Limon kabuğu rendemize bir tutam tuz ilave ediyoruz.
- Tereyağı ve şeker kıvam aldı, üzerine limon kabuğu rendesi ile tuzu ilave ediyoruz. Mikserimizi çalıştırıyoruz.
- Kırdığımız yumurtaları teker teker mikserimizin içerisine ilave ediyoruz.
- 100 gram un ve 1 paket kabartma tozunu bir eleğin içerisine alıyoruz. Eleyerek mikserdeki karışımımıza ilave ediyoruz.
- Şekerimiz kenarlardan karamelize olmaya başladı, içerisine 60 gram kavrulmuş fındığı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- 180 gram irmiği mikserdeki karışımımıza ilave ediyoruz.
- Mikserimizi çalıştırıyoruz ve yaklaşık 2 dakika çırpıyoruz. Kek hamurumuz hazır.
- Yarım kilo kayısıyı ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerinden ayırıyoruz.
- Altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kek kabımıza kek hamurumuzun yarısını ekliyoruz. Kayısılarımızı hamurumuzun üzerine diziyoruz.
- Karamelize olan şeker ve fındıklarımızdan elimizle parçalayarak kayısıların arasına koyuyoruz.
- Kayısı ve fındıkların üzerine kalan hamur karışımını ekliyoruz ve güzelce kapatıyoruz.
- 170 derecede yaklaşık 1 saat pişmeye koyuyoruz.
- Kekimiz pişerken kayısı sosunu hazırlamak için 250 gram kayısıyı ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini ayırıyoruz.
- Kayısıları ortadan ikiye bölerek küçültüyoruz. Kayısıları mikserinizin içerisine alıyoruz ve üzerine 1 çorba kaşığı şeker ve yarım su bardağı su ilave ediyoruz.
- Sosun çok tatlı olması istenirse şeker miktarı bu noktada artırılabilir.
- Sosumuzu bir tencereye alıyoruz ve altını yakıyoruz.
- Yarım su bardağı suyun içerisine 1 çorba kaşığı nişasta ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Nişastalı suyumuzu sosumuza ekliyoruz ve hafif akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.
- Sosumuz kıvam aldı, altını kapatıyoruz. Sosumuzu bir kaseye alıyoruz.
- Sosumuzun üzerinin kaymaklanmamısı için bir streç filmle üzerini hiç hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
- Kayısılı kekimiz 1 saat 170 derecelik fırında pişti. Kayısılı kekimizi fırından çıkartıyoruz.
- Kekimizin etrafını bir bıçak yardımıyla kenarlarından geçiyoruz ve kelepçeli kalıbımızı çıkartıyoruz.
- Kayısılı kekimizi dilimliyoruz. Servis tabağına bir dilim kek üzerine sosumuzu döküyoruz.
- Kayısılı kekimizi böğürtlen ve taze nane ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kayısılı Kek
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on