Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Fırında Dolmalık Biber Kayığı | Video
Malzemeler
- 6 Adet Dolmalık Biber
- 2 Dal Taze Kekik
- 10 Adet Yeşil Kırma Zeytin
- 100 Gram İzmir Tulumu
- 10 Adet Kiraz Domates
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
Fesleğen Sosu İçin;
- 2 Bağ Fesleğen
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Yer Fıstığı
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- ½ Çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Arpa Şehriye
Tarif
- Tarifimize tavamızın altını yakarak başlıyoruz. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavamıza ekliyoruz. 1 su bardağı arpa şehriyeyi tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
- Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 dal taze kekik ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- Arpa şehriyelerimiz yaklaşık 5 dakika kadar kavruldular. Arpa şehriyelerimizin üzerine 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- 100 gram İzmir tulum peynirini küçük küpler halinde doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- 10 adet yeşil kırma zeytinimizin çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Zeytinlerimizi küçük küçük doğruyoruz. Zeytinlerimizi bir kaba alıyoruz.
- 10 adet kiraz domatesimizi dörde bölüyoruz. Domatesleri bir kaba alıyoruz.
- 6 adet dolmalık biberimizi ikiye bölüyoruz. Bir bıçak yardımıyla içlerindeki çekirdekli kısımları ayıklıyoruz.
- Dolmalık biberlerimizi ayıkladıkça fırın tepsimize diziyoruz.
- Bir tutam tuz, bir tutam karabiber ve 2 dal taze kekik ile dolmalık biberlerimizi lezzetlendiriyoruz.
- Arpa şehriyelerimizi yaklaşık 10 dakika piştiler. Doğradığımız zeytinleri, domatesleri ve tulum peynirlerini arpa şehriyelerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Dolmalık biberlerimizi iç harcımızla dolduruyoruz.
- Arpa şehriyeli dolmalık biber kayığımızı 190 derecelik fırına sürüyoruz. Yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
- Arpa şehriyeli dolmalık biber kıymamız pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sosumuz için blender kabının içerisine 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı yer fıstığı ve 2 bağ fesleğenin yapraklarını ekliyoruz.
- Fesleğenlerin üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve karışımımızı yaklaşık 3 dakika boyunca çekiyoruz.
- Bu noktada ihtiyaç duyarsanız sosun kıvamı alması için iki tatlı kaşığı su ilave edebilirsiniz.
- Sosumuz hazır, bir bardağa alıyoruz.
- Fırında dolmalık biber kayımız pişti, fırından çıkartıyoruz.
- Fırında dolmalık biber kayığımızı fesleğen sos, taze fesleğen yaprakları ve yeşil zeytin ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı




Based on 4 Review(s)
Fırında Dolmalık Biber Kayığı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 4 Review(s)