Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kupta Kavunlu İrmik Tatlısı | Video
Malzemeler
- 1,5 Bardak Şeker
- 5 Bardak Süt
- 100 Gram Margarin
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Kase Fındık
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 3 Dilim Kavun
- Taze Nane Filizi
- 2 Bardak Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
Tarif
- Tarifemizi tenceremizin altını yakarak başlıyoruz.
- Tenceremize 5 su bardağı süt, 1,5 bardak toz şeker ilave ediyoruz.
- 2 su bardağı irmiği tenceremize ekliyoruz.
- Üzerine 1 çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tenceremize 1 adet limonun kabuğunu rendeliyoruz.
- İrmiğimiz kıvam alana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- 1 kase fındığı blender kabınızın içine alıyoruz ve çekiyoruz.
- İrmiğimiz kıvam aldı, altını kapatıyoruz.
- 50 gram margarin ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 3 dilim kavunun yumuşak kısımlarını kabuklarından ayırıyoruz. Kavunları gelişigüzel doğruyoruz.
- Vok tavamızın altını yakıyoruz. İçine 50 gram margarin ekliyoruz ve eritiyoruz.
- Yağımız eridi. Kırık fındıklarımızı tavamıza alıyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
- Fındıklarımız yaklaşık 2 dakika kavruldular. Kavunlarımızı tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kavunlarımız ve fındıklarımız yaklaşık 3-4 dakika kavruldular.
- Kuplarımızın yarısına kadar bir sıkma torbası yardımıyla irmikli tatlımızı dolduruyoruz.
- Ara katımıza kavunlu fındıklarımızı alıyoruz.
- Kupumuzun en üst katını irmikli tatlımızla dolduruyoruz.
- Kupta kavunlu irmik tatlımızı nane filizi ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı




Based on 5 Review(s)
Kupta Kavunlu İrmik Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




Based on 5 Review(s)