Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çipuralı Makarna | Video
Malzemeler
- 2 Adet Çipura Fileto
- 8 Cherry Domates
- 1 Kabak
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Bardak Su
- ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 4 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Bukle Makarna
Tarif
- Tarifimize 1 adet kabağın kabuklarını soyarak başlıyoruz.
- Kabakların uç ve sap kısımlarını ayırıyoruz. Kabakları ikiye bölüyoruz ve jülyen doğruyoruz.
- 2 diş sarımsağı halka halka doğruyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Yağımız ısındı. Sarımsaklarımızı tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kabaklarımızı tavamıza ilave ediyoruz ve karıştırarak soteliyoruz.
- Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz.
- 2 adet çipura filetomuzun kılçıklarını kontrol ediyoruz ve küp küp doğruyoruz.
- Bu aşamada çapraz bulaşma yaşanmaması için ayrı bir tahta kullanmaya özen gösteriyoruz.
- Doğradığımız çupraları tavamıza ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
- 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yarım paket bukle makarnayı kaynayan suyun içerisine ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
- Makarna haşlama suyumuza 3 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.
- 8 adet çeri domatesin saplarını ayırıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
- Çeri domatesi tavamıza ilave ediyoruz.
- 1 su bardağı suyu tavamıza ekliyoruz.
- 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Suyunu çekene kadar yaklaşık 8-10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Makarnalarımız yaklaşık 8 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
- Makarnalarımızı tavamıza ilave ediyoruz ve malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Çipuralı makarnamızı taze kekik ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Çipuralı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on