Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Karnabaharlı Makarna | Video
Malzemeler
- 1 Adet Karnabahar
- 200 Gram Eski Kaşar Peyniri
- ¼ Bağ Maydanoz
- 4 Diş Sarımsak
- 1 Paket Krema
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Yüksük Makarna
Tarif
- Tarifimize 1 adet karnabaharın kök kısmını ayırarak başlıyoruz.
- Karnabaharı ince ince doğruyoruz.
- Tavanın altını yakıyoruz ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz.
- Yağımız ısındı. Karnabaharları tavaya ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
- 4 diş sarımsağı halka halka doğruyoruz.
- Sarımsakları tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ile lezzetlendiriyoruz.
- Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Yarım paket yüksük makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
- 200 gram eski kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
- Çeyrek bağ maydanozu incecik kıyıyoruz. Kıydığımız maydanozları bir tabağa alıyoruz.
- Makarnalarımız yaklaşık 8-9 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
- Tenceremizin altını yakıyoruz ve bir paket krema ilave ediyoruz.
- Karnabaharları tencereye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Makarnalarımızı tencereye alıyoruz.
- Makarna haşlama suyumuzdan ilave ederek karıştırıyoruz.
- Rendelediğimiz kaşarları tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karnabaharlı makarnamızı maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Karnabaharlı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on