Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Pırasalı Şehriye Çorbası | Video
Malzemeler
- ½ Bağ Pırasa
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Domates
- 150 Gram Kıyma
- ½ Bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tutam Maydanoz
- 1,5 Litre Su
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Tel Şehriye
Tarif
- Tarifimize 2 adet havucu soyarak başlıyoruz. Havuçların sap ve uç kısımlarını ayırıyoruz.
- Havuçlarımızı küp küp doğruyoruz.
- Yarım demet pırasayı halka halka doğruyoruz.
- Tenceremizin altını yakıyoruz ve 1 çay bardağı zeytinyağı ilave ediyoruz.
- Doğradığımız havuçları ve pırasaları tenceremize ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sebzeler kavrulurken 2 adet domatesin kabuklarını soyuyoruz.
- Domatesleri tencerenin içerisine rendeliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- 150 gram kıymayı tencereye ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Malzemelerimiz yaklaşık 10 dakika kavruldular, 1 çay bardağı tel şehriyeyi tencereye ilave ediyoruz ve karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı limon tuzu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Malzemelerimiz kavruldular.
- 1 litre sıcak su ilave ediyoruz ve pırasalı şehriye çorbamızı pişmeye bırakıyoruz.
- Pırasalı şehriye çorbamızı maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Pırasalı Şehriye Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on