Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Armutlu Makarna Salatası | Video
Malzemeler
- 1 Paket Fesleğen
- 1 Paket Maskolin Salata Yaprakları
- 1 Adet Salatalık
- 1 Adet Kırmızı Soğan
- 2 Adet Armut
- 400 Gram Tavuk But
- 1 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 50 Gram Siyah Zeytin
- 100 Gram Çiğ Badem
- 1 Tutam Karabiber
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Fiyonk Makarna
Tarif
- Tarifimize tavamızın altını yakarak başlıyoruz.
- Tenceremize 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Üzerine 3 dal taze kekik ekliyoruz.
- Yağımız ısındı. 3 adet tavuk budunu tavaya alıyoruz.
- 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
- 1 adet salatalığı ikiye bölüyoruz ve bir kaşık yardımıyla çekirdekli kısmını ayırıyoruz.
- Bu işlem salatamızın fazla sulanmasını engelleyecek.
- Salatalığı yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Doğradığımız salatalıkları bir kaba alıyoruz.
- Tavukların bir yüzü kızardı çeviriyoruz.
- 1 adet kırmızı soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
- Tavuklarımız kızardı tavamızın altını kısıyoruz ve 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
- 1 litre suya makarna haşlama tenceremize ekliyoruz.
- Suyun hacminin yarısı kadar vitaminli fiyonk makarnayı tencereye ilave ediyoruz.
- Makarna haşlama suyuna 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve makarnaları haşlanmaya bırakıyoruz.
- Armudu ortadan ikiye bölüyoruz. Sap ve uç kısımlarını bıçak, çekirdekli kısımlarını bir kaşık yardımıyla ayırıyoruz.
- Armutları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız armutları bir kaseye alıyoruz.
- Bademleri kavurmak için ayrı bir tavanın altını yakıyoruz.
- Tavamız ısındı, kabuklarını önceden ayıkladığımız 100 gr çiğ bademi tavaya ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
- Bademlerimiz yaklaşık 5 dakikada kavruldular, bir kaseye çıkartıyoruz.
- Tavuklarımız yaklaşık 10 dakikada pişti, bir tabağa çıkartıyoruz.
- Makarnalarımız yaklaşık 12 dakikada sularını çekti.
- Tavuklarımızı ince şeritler halinde dilimliyoruz.
- 1 paket maskolin yeşilliklerini büyük bir kaseye alıyoruz. Bir paket fesleğeni kaseye ekliyoruz ve büyük yapraklı fesleğenleri elimizle ikiye bölüyoruz.
- Doğradığımız armutları kaseye ekliyoruz. Salatalık ve kırmızı soğanı, zeytini, kavurduğumuz bademi kasemize ilave ediyoruz.
- Haşladığımız makarnaları, 1 tatlı kaşığı elma sirkesini, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Armutlu makarna salatamızı kızarttığımız tavuk ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Armutlu Makarna Salatası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on