Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Muzlu Ekmek Tarifi | Video
Malzemeler
- 4 Adet Muz
- 90 Gram Erimiş Tereyağı
- 100 Gram Esmer Şeker
- 1 Adet Yumurta
- 200 Gram Un
- 5 Gram Karbonat
- 100 Gram Yer Fıstığı
- 2 Çorba Kaşığı Bal
- 100 Gram Kaymak
25 Gram Nuh’un Ankara Makarnası Buğday Kepeği
Tarif
- Tarifemize 90 gram tereyağını vok tavaya alarak başlıyoruz, bu aşamada ocağımızın kısık ateşte olmasına özen gösteriyoruz.
- 100 gram yer fıstığını gelişigüzel doğruyoruz ve bir tavaya alıyoruz.
- Yaklaşık 5 dakika karıştırarak kızartıyoruz.
- Tereyağımız eridi, bir kaseye alıyoruz.
- Fıstıklarımız kavruldu, tavanın sıcağı ile yanmamaları için bir kaseye alıyoruz.
- Dört adet muzun kabuklarını soyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
- Muzların olgun olması bu tarifimiz için oldukça önemli.
- Siz de evinizde kararmış, olgun muzları bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
- Muzları çatal yardımıyla eziyoruz.
- Bir adet yumurtayı ekliyoruz,100 gram esmer şeker ekle diyoruz çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz.
- Erimiş tereyağını karıştırarak karışıma ilave ediyoruz.
- 25 gram buğday kepeğini kaseye ekliyoruz.
- 200 gram unu ve bir paket karbonatı da ilave ettikten sonra spatula yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
- Kavrulmuş fıstıklarımızı da muzlu ekmek hamurumuza ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Muzlu ekmek hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alıyoruz ve güzelce yayıyoruz.
- Muzlu ekmeği 160 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Muzlu ekmeğimiz pişti ve yarım saat dinlendirdik.
- Muzlu ekmeğimizi kaymak ve bal ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Muzlu Ekmek
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on