Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Makarnalı Tikka Masala Tarifi | Video
Malzemeler
Marine:
• 2 Adet Tavuk Göğüs
• 2 Diş Sarımsak
• 2 Yemek Kaşığı Zerdeçal
• 1 Yemek Kaşığı Masala
• 1 Yemek Kaşığı Kimyon
• 200 Gram Yoğurt
• 2 Adet Tavuk Göğüs
• 2 Diş Sarımsak
• 2 Yemek Kaşığı Zerdeçal
• 1 Yemek Kaşığı Masala
• 1 Yemek Kaşığı Kimyon
• 200 Gram Yoğurt
Sos:
• 1 Yemek Kaşığı Sade Yağ
• 1 Adet Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 40 Gram Taze Zencefil
• 25 Gram Domates Salçası
• 500 Gram Domates Konserve
• 1 Yemek Kaşığı Garam Masala
• 1 Yemek Kaşığı Kimyon
• 200 Gram Krema
• 1 Bağ Kişniş
1 Paket Nuh’un Ankara Makarnası Burgu Makarna
Tarif
1.Tarifimize 2 diş sarımsağı ikiye bölerek başlıyoruz.
2.Üzerine bir tutam tuz ekliyoruz ve havanda eziyoruz.
3.Sarımsakları büyük bir kaseye alıyoruz.
4.200 gram yoğurt, 1 yemek kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı garam masala ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
5.3 adet tavuk göğüsü büyük küpler halinde doğruyoruz.
6.Bu aşamada tavuğun yağlı kısımlarını ayıklıyoruz.
7.Tavukları kasenin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
8.Yaklaşık 1 saat kadar tavuklarımızı buzdolabında marine ediyoruz.
9.Sosumuz için 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
10.2 diş sarımsağımızı bir bıçak yardımıyla incecik ezerek kıyıyoruz.
11.40 gram taze zencefilin kabuklarını soyuyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
12.Doğradığımız zencefil, soğan ve sarımsakları bir kaseye alıyoruz.
13.Tencereye 1 yemek kaşığı sade yağ ekliyoruz.
14.Yağımız eridi.
15.Zencefil, soğan ve sarımsakları tencereye ekliyoruz, karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika pişiriyoruz.
16.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı garam masala, 1 yemek kaşığı kimyon ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
17.500 gram domates püresini de tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
18.200 gram kremayı da tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
19.Sosumuzu kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
20.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.
21.Yağımız kızdı, tavukları tavaya alıyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz.
22.Tavuklarımızın iki yüzü de kızardı.
23.Tavukları domates sosun içerisine alıyoruz ve garam masalalı marine sosumuzdan kalanı tencereye ilave ediyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
24.Yarım paket burgu makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 25.Servis ederken kullanacağımız taze kişniş yaptıklarını gelişigüzel doğruyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
26.Tikka masala sosumuz yoğun bir kıvam alırsa makarna haşlama suyundan ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.
27.Makarnamız yaklaşık 8-9 dakika kadar haşlandı, süzüyoruz.
28.Tenceremize bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve makarnaları ilave ederek karıştırıyoruz. Makarnalı Tikka masalamızı taze kişniş ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Üzerine bir tutam tuz ekliyoruz ve havanda eziyoruz.
3.Sarımsakları büyük bir kaseye alıyoruz.
4.200 gram yoğurt, 1 yemek kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı garam masala ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
5.3 adet tavuk göğüsü büyük küpler halinde doğruyoruz.
6.Bu aşamada tavuğun yağlı kısımlarını ayıklıyoruz.
7.Tavukları kasenin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
8.Yaklaşık 1 saat kadar tavuklarımızı buzdolabında marine ediyoruz.
9.Sosumuz için 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
10.2 diş sarımsağımızı bir bıçak yardımıyla incecik ezerek kıyıyoruz.
11.40 gram taze zencefilin kabuklarını soyuyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
12.Doğradığımız zencefil, soğan ve sarımsakları bir kaseye alıyoruz.
13.Tencereye 1 yemek kaşığı sade yağ ekliyoruz.
14.Yağımız eridi.
15.Zencefil, soğan ve sarımsakları tencereye ekliyoruz, karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika pişiriyoruz.
16.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı garam masala, 1 yemek kaşığı kimyon ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
17.500 gram domates püresini de tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
18.200 gram kremayı da tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
19.Sosumuzu kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
20.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.
21.Yağımız kızdı, tavukları tavaya alıyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz.
22.Tavuklarımızın iki yüzü de kızardı.
23.Tavukları domates sosun içerisine alıyoruz ve garam masalalı marine sosumuzdan kalanı tencereye ilave ediyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
24.Yarım paket burgu makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 25.Servis ederken kullanacağımız taze kişniş yaptıklarını gelişigüzel doğruyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
26.Tikka masala sosumuz yoğun bir kıvam alırsa makarna haşlama suyundan ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.
27.Makarnamız yaklaşık 8-9 dakika kadar haşlandı, süzüyoruz.
28.Tenceremize bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve makarnaları ilave ederek karıştırıyoruz. Makarnalı Tikka masalamızı taze kişniş ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Makarnalı Tikka Masala
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on