Patlıcanlı Makarna Böreği & Çilekli Limonata | Video
Malzemeler
•4 Adet Patlıcan
•1 Adet Soğan
•1 Bağ Maydanoz
•100 Gram Erzincan Tulumu
•3 Yumurta
•150 Mililitre Süt
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•1 Adet Yufka
•1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu
•1 Tatlı Kaşığı Susam
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI KELEBEK MAKARNA
Çilekli limonata
•2 Adet Limon
•200 Gram Çilek
•1 Kahve Fincanı Şeker
•1 Litre Su
•Buz
Tarif
1.Tarifimize 4 adet patlıcanı bir bıçak yardımıyla delip fırın tepsisini alarak başlıyoruz.
2.1 adet soğanı tepsimize alıyoruz ve 180 derecelik fırına sürüyoruz.
3.Kaynayan suyumuza yarım paket kelebek makarnayı ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
4.200 gram çileği saplarından ayırıyoruz ve blendır kabımıza alıyoruz.
5.2 adet limonun kabuğunu sadece sarı yerlerini alacak şekilde rendeliyoruz.
6.Limonların suyunu sıkıp çileklerin üzerine ilave ediyoruz.
7.1 kahve fincanı şeker ekliyoruz ve blendırda çekiyoruz.
8.Hazırladığımız püreyi 1 litre soğuk suyun içerisine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
9.Limonatayı şekerli tercih ediyorsanız bu noktada tadını kontrol ederek şeker ilave edebilirsiniz.
10.Bir bağ maydanozu incecik kıyıyoruz.
11.Kıydığımız maydanozları bir kaba alıyoruz.
12.Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
13.Makarnalarımızı bir kaba alıyoruz.
14.1 kahve fincanı kadar zeytinyağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
15.Makarnamızı oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
16.Patlıcan ve soğanlar yaklaşık 15 – 20 dakikada közlendiler, fırından çıkartıyoruz.
17.Patlıcanları ortadan ikiye kesiyoruz ve içini kaşık yardımıyla boşaltıyoruz.
18.Patlıcanları bıçak yardımıyla küçültüyoruz makarnamızın üzerine ekliyoruz.
19.Közlenen patlıcanı ince ince kıyıyoruz. Soğanlarımızı da kaseye ilave ediyoruz.
20.3 adet yumurtayı büyük bir kaseye kırıyoruz.
21.150 mililitre sütü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
22.1 kahve fincanı zeytinyağı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
23.Maydanozlarımızı kasemizi ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
24.100 gram Erzincan Tulumu’nu küçültüyoruz ve makarnalarımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
25.Tepsimize iki çorba kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz ve yayıyoruz.
26.1 adet yufkayı tabana koyuyoruz üzerine patlıcanlı makarna karışımımızı ekliyoruz.
27.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
28.Tulum peyniri tuzlu olduğu için tuz miktarını azaltıyoruz, siz dilerseniz miktar damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
29.Hazırladığımız harcı makarnanın üzerine gezdiriyoruz.
30.Yufkayı kenarlarından kapatıyoruz ve kapattığımız yerlere sütlü harcımız dan sürüyoruz.
31.Fırın sıcağında makarna böreğimize bir tatlı kaşığı susam bir tatlı kaşığı çörekotu ile süslüyoruz.
32.Patlıcanlı makarna böreğimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
33.Patlıcanlı makarna böreğimiz pisti ve yaklaşık 10 dakika dinlendi dilimliyoruz.
34.Patlıcanlı makarna böreğimizi peynir, domates, yeşillik ve çilekli limonata ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.