Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Maş Fasulyeli Havuç Mücveri | Video
Malzemeler
•1 Su Bardağı Haşlanmış Maş Fasulyesi
•5 Adet Havuç
•2 Adet Soğan
•½ Bağ Dereotu
•1 Dal Taze Kekik
•3 Yumurta
•3 Yemek Kaşığı Un
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•5 Adet Havuç
•2 Adet Soğan
•½ Bağ Dereotu
•1 Dal Taze Kekik
•3 Yumurta
•3 Yemek Kaşığı Un
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 KÜÇÜK KASE NUH’UN ANKARA MAKARNASI KUSKUS
Tarif
1.Tarifimize 2 adet soğanı ince ince kıyarak başlıyoruz.
2.Soğanları bir kaseye alıyoruz.
3.Vok tavamızın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4.Yağımız ısındı, soğanları ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
5.1 dal taze kekiği tavamıza ekliyoruz.
6.Bir küçük kase kuskusu kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7.5 adet Havucun kabuklarını soyuyoruz.
8.Havuçlarımızı rendeliyoruz.
9.Soğanlarımız sotelendi havuçların üzerine ilave ediyoruz.
10.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
11.1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesini kaseye ekliyoruz.
12.Kuskuslarımız yaklaşık 8- 9 dakika haşlandılar süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
13.Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
14.1 Çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
15.Bir kaseye 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve mücver kabımıza ilave ediyoruz.
16.3 yemek kaşığı un ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17.Tavamızın altını yakıyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
18.Maş fasulyeli havuç mücverimizi bir dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonlayarak tavaya alıyoruz.
19.Önlü arkalı pişiriyoruz. Mücver harcımız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
20. Maş Fasulyeli Havuç Mücverimizi süzme yoğurt ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Soğanları bir kaseye alıyoruz.
3.Vok tavamızın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4.Yağımız ısındı, soğanları ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
5.1 dal taze kekiği tavamıza ekliyoruz.
6.Bir küçük kase kuskusu kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7.5 adet Havucun kabuklarını soyuyoruz.
8.Havuçlarımızı rendeliyoruz.
9.Soğanlarımız sotelendi havuçların üzerine ilave ediyoruz.
10.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
11.1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesini kaseye ekliyoruz.
12.Kuskuslarımız yaklaşık 8- 9 dakika haşlandılar süzüyoruz ve kasemize ekliyoruz.
13.Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
14.1 Çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
15.Bir kaseye 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve mücver kabımıza ilave ediyoruz.
16.3 yemek kaşığı un ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17.Tavamızın altını yakıyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
18.Maş fasulyeli havuç mücverimizi bir dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonlayarak tavaya alıyoruz.
19.Önlü arkalı pişiriyoruz. Mücver harcımız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
20. Maş Fasulyeli Havuç Mücverimizi süzme yoğurt ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Maş Fasulyeli Havuç Mücveri Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on