Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bulgurlu Enginar Dolması | Video
Malzemeler
•4 Adet Enginar
•1 Adet Soğan
•1 Tutam Dereotu
•1 Tatlı Kaşığı Salça
•1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Adet Soğan
•1 Tutam Dereotu
•1 Tatlı Kaşığı Salça
•1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1,5 ÇAY BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI PİLAVLIK BULGUR
Tarif
1.Tarifimize 4 adet enginarı ayıklayarak başlıyoruz.
2.Enginarların sap ve uç kısımlarını kesiyoruz kenardaki fazla yapraklarını alıyoruz.
3.Enginarın içinde bir fazlalık kalmaması için kesme tahtasının üzerine birkaç kez vuruyoruz.
4.Hazırladığımız enginarı su dolu kaseye alıyoruz.
5.Enginarlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
6.Yarım limonu enginarların kararmaması için suyuna sıkıyoruz.
7.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
8.Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
9.1 tutam dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
10.1,5 çay bardağı pilavlık bulguru kasemize ekliyoruz.
11.1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.
12.İç harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
13.Harcımız hazır.
14.Enginarlarımızı kesme tahtamızı alıyoruz ve orta kısmındaki yaprakları kenarlara doğru iyice açıyoruz.
15.Enginarlarımızın içini ve yaprakların arasını harcımızla dolduruyoruz.
16.Hazırladığımız enginarları tencereye alıyoruz.
17.Limonu halka halka dilimliyoruz ve dolmaların üzerine birer dilim yerleştiriyoruz.
18.Sıcak suyu enginarların yarısına gelecek kadar tencereye ilave ediyoruz.
19.1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını enginar dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz.
20.Tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
21.Bulgurlu Enginar Dolmalarımızı 45 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
22.Bulgurlu Enginar Dolmalarımız pişti.
23.Bulgurlu Enginar Dolmalarımızı üzerine birkaç damla limon suyu ilave ederek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Enginarların sap ve uç kısımlarını kesiyoruz kenardaki fazla yapraklarını alıyoruz.
3.Enginarın içinde bir fazlalık kalmaması için kesme tahtasının üzerine birkaç kez vuruyoruz.
4.Hazırladığımız enginarı su dolu kaseye alıyoruz.
5.Enginarlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
6.Yarım limonu enginarların kararmaması için suyuna sıkıyoruz.
7.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
8.Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
9.1 tutam dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
10.1,5 çay bardağı pilavlık bulguru kasemize ekliyoruz.
11.1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.
12.İç harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
13.Harcımız hazır.
14.Enginarlarımızı kesme tahtamızı alıyoruz ve orta kısmındaki yaprakları kenarlara doğru iyice açıyoruz.
15.Enginarlarımızın içini ve yaprakların arasını harcımızla dolduruyoruz.
16.Hazırladığımız enginarları tencereye alıyoruz.
17.Limonu halka halka dilimliyoruz ve dolmaların üzerine birer dilim yerleştiriyoruz.
18.Sıcak suyu enginarların yarısına gelecek kadar tencereye ilave ediyoruz.
19.1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını enginar dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz.
20.Tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
21.Bulgurlu Enginar Dolmalarımızı 45 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
22.Bulgurlu Enginar Dolmalarımız pişti.
23.Bulgurlu Enginar Dolmalarımızı üzerine birkaç damla limon suyu ilave ederek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bulgurlu Enginar Dolması Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on