Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Zeytinli Çörek | Video
Malzemeler
•400 Gram Un
•1 Yemek Kaşığı Un
•250 Gram Siyah Zeytin
•10 Gram Kuru Maya
•1 Tatlı Kaşığı Şeker
•1 Adet Yumurta
•1 Yemek Kaşığı Susam
•1 Çay Bardağı Zeytinyağı
•200 Mililitre Su
•1 Yemek Kaşığı Su
•1 Yemek Kaşığı Un
•250 Gram Siyah Zeytin
•10 Gram Kuru Maya
•1 Tatlı Kaşığı Şeker
•1 Adet Yumurta
•1 Yemek Kaşığı Susam
•1 Çay Bardağı Zeytinyağı
•200 Mililitre Su
•1 Yemek Kaşığı Su
100 GRAM NUH’UN ANKARA MAKARNASI BUĞDAY KEPEĞİ
Tarif
1.Tarifimize 1 tatlı kaşığı şeker, 10 gram kurumaya, 200 mililitre ılık suyu bir kasa ekleyerek başlıyoruz.
2.400 gram unun üzerine 100 gram buğday kepeği ilave ediyoruz.
3.250 gram zeytinin çekirdeklerini ayıklıyoruz.
4.Ayıkladığımız zeytinleri bir kaseye alıyoruz.
5.Çörek hamurumuz için bir kaseye hamur ve buğday kepeği karışımımızı, maya karışımımızı ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
6.1 adet yumurtayı bir bardak kırıyoruz sarısını ayırıyoruz, yumurta beyazını çörek hamurumuza ekliyoruz.
7.Hamuru elimizle güzelce yoğuruyoruz.
8.Hamurumuz kendini topladı, ayıkladığımız zeytinleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
9.Bu noktada hamurunuz eğer gevşek olursa, toplaması için bir yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
10.Çörek hamurumuzu kesme tahtasına alıyoruz ve çöreklerimizi 55 – 60 gram olacak şekilde porsiyonluyoruz.
11.Çöreklerimizi yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
12.Bu noktada yapışmaması için tahtanıza bir miktar un serpebilirsiniz.
13.Çörekleri temiz bir mutfak bezi ile kapatıp 20-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz
14.Bir kasedeki bir yemek kaşığı suyun üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısını ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
15.Çöreklerimizin üzerine bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
16.Çöreklerin üzerine birer tutam susam serpiyoruz.
17.Zeytinli çöreklerimizi 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
18.Zeytinli çöreğimiz pişti, fırından çıkartıyoruz ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
2.400 gram unun üzerine 100 gram buğday kepeği ilave ediyoruz.
3.250 gram zeytinin çekirdeklerini ayıklıyoruz.
4.Ayıkladığımız zeytinleri bir kaseye alıyoruz.
5.Çörek hamurumuz için bir kaseye hamur ve buğday kepeği karışımımızı, maya karışımımızı ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
6.1 adet yumurtayı bir bardak kırıyoruz sarısını ayırıyoruz, yumurta beyazını çörek hamurumuza ekliyoruz.
7.Hamuru elimizle güzelce yoğuruyoruz.
8.Hamurumuz kendini topladı, ayıkladığımız zeytinleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
9.Bu noktada hamurunuz eğer gevşek olursa, toplaması için bir yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
10.Çörek hamurumuzu kesme tahtasına alıyoruz ve çöreklerimizi 55 – 60 gram olacak şekilde porsiyonluyoruz.
11.Çöreklerimizi yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
12.Bu noktada yapışmaması için tahtanıza bir miktar un serpebilirsiniz.
13.Çörekleri temiz bir mutfak bezi ile kapatıp 20-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz
14.Bir kasedeki bir yemek kaşığı suyun üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısını ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
15.Çöreklerimizin üzerine bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
16.Çöreklerin üzerine birer tutam susam serpiyoruz.
17.Zeytinli çöreklerimizi 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
18.Zeytinli çöreğimiz pişti, fırından çıkartıyoruz ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
19.Zeytinli çöreğimizi kahvaltılıklarla birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Zeytinli Çörek Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on