Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Izgara Mantarlı Spaghetti | Video
Malzemeler
•600 Gram Mantar
•1 Adet Kırmız Biber
•2 Adet Yeşil Biber
•2 Diş Sarımsak
•1 Yemek Kaşığı Un
•1 Su Bardağı Süt
•200 Gram Labne Peyniri
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
•1 Tutam Tuz
•1 Tutam Karabiber
•1 Adet Kırmız Biber
•2 Adet Yeşil Biber
•2 Diş Sarımsak
•1 Yemek Kaşığı Un
•1 Su Bardağı Süt
•200 Gram Labne Peyniri
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
•1 Tutam Tuz
•1 Tutam Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI İNCE SPAGHETTİ
Tarif
1.Tarifimize 600 gram temizlenmiş mantarın saplarını ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alarak başlıyoruz.
2.Mantarların üzerine birer tutam zeytinyağı gezdiriyoruz.
3.Karabiber ve tuz ile lezzetlendiriyoruz.
4.Bu noktada dilerseniz farklı baharatlar ile mantarlarınızı lezzetlendirebilirsiniz.
5.180 derecelik fırına mantarlarımızı sürüyoruz.
6.Mantarların saplarını halka halka doğruyoruz.
7.Mantarları bir tabağa alıyoruz.
8.2 adet yeşil, 1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
9.Biberleri şeritler halinde doğruyoruz.
10.Doğradığımız biberleri tabağa alıyoruz.
11.2 diş sarımsağı bir bıçak yardımıyla eziyoruz ve ince ince doğruyoruz.
12.Sarımsakları bir kaseye alıyoruz.
13.Tavamızın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağ ilave ediyoruz.
14.Yağımız ısındı tavamıza mantarları ve biberleri alıyoruz.
15.Üzerine sarımsakları ilave ediyoruz ve karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
16.Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
17.Yağımız eridi bir yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
18.Unumuz kavruldu, bir su bardağı sütü ilave ediyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
19.1 tutam muskat cevizi rendesi bir tutam tuz bir tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
20.Beşamel sosumuz hazır, altını kapatıyoruz ve içine 200 gram labne peynirini ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
21.Sosumuzu kenara alıyoruz.
22.Yarım paket ince spagettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 23.Biberlerimiz pisti altını kapatıyoruz.
24.Mantarlarımız yaklaşık 15 dakikada piştiler fırından çıkartıyoruz.
25.Sosumuzu biberlere ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
26.Bu noktada sosunuzun kıvamını makarna haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
27.Spaghettiler yaklaşık 4 – 5 dakika da haşlandı süzüyoruz.
26.Spagettileri tencereye alıyoruz ve üzerine sosumuzu ilave ediyoruz.
27.Üzerine 2 kaşık makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28.Izgara mantarlı spagettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Mantarların üzerine birer tutam zeytinyağı gezdiriyoruz.
3.Karabiber ve tuz ile lezzetlendiriyoruz.
4.Bu noktada dilerseniz farklı baharatlar ile mantarlarınızı lezzetlendirebilirsiniz.
5.180 derecelik fırına mantarlarımızı sürüyoruz.
6.Mantarların saplarını halka halka doğruyoruz.
7.Mantarları bir tabağa alıyoruz.
8.2 adet yeşil, 1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
9.Biberleri şeritler halinde doğruyoruz.
10.Doğradığımız biberleri tabağa alıyoruz.
11.2 diş sarımsağı bir bıçak yardımıyla eziyoruz ve ince ince doğruyoruz.
12.Sarımsakları bir kaseye alıyoruz.
13.Tavamızın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağ ilave ediyoruz.
14.Yağımız ısındı tavamıza mantarları ve biberleri alıyoruz.
15.Üzerine sarımsakları ilave ediyoruz ve karıştırarak güzelce kavuruyoruz.
16.Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
17.Yağımız eridi bir yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
18.Unumuz kavruldu, bir su bardağı sütü ilave ediyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
19.1 tutam muskat cevizi rendesi bir tutam tuz bir tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
20.Beşamel sosumuz hazır, altını kapatıyoruz ve içine 200 gram labne peynirini ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
21.Sosumuzu kenara alıyoruz.
22.Yarım paket ince spagettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. 23.Biberlerimiz pisti altını kapatıyoruz.
24.Mantarlarımız yaklaşık 15 dakikada piştiler fırından çıkartıyoruz.
25.Sosumuzu biberlere ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
26.Bu noktada sosunuzun kıvamını makarna haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
27.Spaghettiler yaklaşık 4 – 5 dakika da haşlandı süzüyoruz.
26.Spagettileri tencereye alıyoruz ve üzerine sosumuzu ilave ediyoruz.
27.Üzerine 2 kaşık makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28.Izgara mantarlı spagettimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Izgara Mantarlı Spaghetti Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on