Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuru Biber Dolması | Video
Malzemeler
•25 Adet Kuru Dolmalık Biber
•200 Gram Kıyma
•3 Adet Domates
•1 Adet Soğan
•1 Diş Sarımsak
•½ Bağ Maydanoz
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
•1 Kahve Fincanı Su
•1 Su Bardağı Sıcak Su
•1 Çay Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•200 Gram Kıyma
•3 Adet Domates
•1 Adet Soğan
•1 Diş Sarımsak
•½ Bağ Maydanoz
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
•1 Kahve Fincanı Su
•1 Su Bardağı Sıcak Su
•1 Çay Kaşığı Sumak
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI PİLAVLIK BULGUR
Tarif
1.Tarifimize kuru biberleri kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.1 adet sarımsağı ikiye kesiyoruz ve bilendir kabının içerisine alıyoruz.
3.1 adet soğanı küçült yiyoruz ve blendır kabının içerisine ekliyoruz.
4.3 adet domatesin dış kısımlarını dolmalık biberlerimize kapak yapacak şekilde kesiyoruz.
5.Kalan domatesleri küçülterek blendır kabına alıyoruz.
6.Malzemelerimizi blendırda çekiyoruz.
7.Karışımı bir kaseye alıyoruz.
8.Yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
9.Maydanozları kasemize ilave ediyoruz.
10.Kuru biberlerimiz haşlandılar, suyunu süzüyoruz.
11.200 gram kıymayı kasemize ilave ediyoruz.
12.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ediyoruz.
13.1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz. 14.Dolmalık harcımızı yoğuruyoruz.
15.1 kahve fincanı kadar soğuk su ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
16.Dolma harcımıza 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17.Dolmalık biberlerimizi iç harcımızla dolduruyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
18.Dolmalık biberlerimizin üzerini ayırdığımız domatesler ile kapatıyoruz.
19.1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve 180 derecelik fırına sürüyoruz.
20.Kuru Biber Dolmalarımız yaklaşık 40 dakika fırında piştiler.
21.Kuru Biber Dolmalarımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 adet sarımsağı ikiye kesiyoruz ve bilendir kabının içerisine alıyoruz.
3.1 adet soğanı küçült yiyoruz ve blendır kabının içerisine ekliyoruz.
4.3 adet domatesin dış kısımlarını dolmalık biberlerimize kapak yapacak şekilde kesiyoruz.
5.Kalan domatesleri küçülterek blendır kabına alıyoruz.
6.Malzemelerimizi blendırda çekiyoruz.
7.Karışımı bir kaseye alıyoruz.
8.Yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
9.Maydanozları kasemize ilave ediyoruz.
10.Kuru biberlerimiz haşlandılar, suyunu süzüyoruz.
11.200 gram kıymayı kasemize ilave ediyoruz.
12.1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ediyoruz.
13.1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz. 14.Dolmalık harcımızı yoğuruyoruz.
15.1 kahve fincanı kadar soğuk su ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
16.Dolma harcımıza 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
17.Dolmalık biberlerimizi iç harcımızla dolduruyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
18.Dolmalık biberlerimizin üzerini ayırdığımız domatesler ile kapatıyoruz.
19.1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve 180 derecelik fırına sürüyoruz.
20.Kuru Biber Dolmalarımız yaklaşık 40 dakika fırında piştiler.
21.Kuru Biber Dolmalarımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kuru Biber Dolması Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on