Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Patates Kabuğu İçinde Makarna | Video
Malzemeler
•50 Gram Macar Salamı
•4 Adet Patates
•1 Adet Limon
•2 Dal Taze Soğan
•100 Gram Kaşar Peyniri
•100 Gram Labne Peyniri
•100 Mililitre Krema
•1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•300 Mililitre Sıvı Yağ
•1 Çay Kaşığı Tuz
•½ Kilo Tuz
•4 Adet Patates
•1 Adet Limon
•2 Dal Taze Soğan
•100 Gram Kaşar Peyniri
•100 Gram Labne Peyniri
•100 Mililitre Krema
•1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•300 Mililitre Sıvı Yağ
•1 Çay Kaşığı Tuz
•½ Kilo Tuz
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ DİRSEK
Tarif
1.Tarifimize fırın tepsisine yarım kilo tuz ekleyerek başlıyoruz.
2.Tuzu tabanına güzelce yayıyoruz ve üzerine 4 adet patatesi diziyoruz.
3.Patatesleri 250 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
4.50 gram Macar salamı küçük küpler halinde doğruyoruz.
5.Tavanın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
6.Salamları tavaya alıyoruz.
7.Patateslerimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
8.Patateslerin altına yapışmış olan tuzları ayırıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
9.Salamları ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
10.Patatesleri ikiye bölüyoruz.
11.Patateslerin içlerini bir kaşık yardımıyla kaseye boşaltıyoruz.
12.Patates içlerini yoğuruyoruz.
13.100 gram labne peyniri ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
14.100 mililitre kremayı da ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
15.Salamları kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.1 tatlı kaşığı acı sosu ekliyoruz.
17.Karıştırmaya devam ediyoruz.
18.Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandılar süzüyoruz.
19.2 dal taze soğanı ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
20.1 adet limonun suyunu kaseye sıkıyoruz.
21.100 gram kaşar peynirini rendeliyoruz ve kaseye ekliyoruz.
22.Makarnayı da kaseye ilave ediyoruz.
23.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
24.Tenceremizin altını yakıyoruz ve sıvıyağ ekliyoruz.
25.Yağımız ısındı patates kabuklarını tencereye alıyoruz ve kızartıyoruz.
26.Kabuklarımız kızardı peçete serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz.
27.Tüm kabuklar bitene kadar da bu işlemi tekrarlıyoruz.
28.Patates kabuğu içinde makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
29.Patates kabuğunu servis tabağına alıyoruz.
30.İçini makarnalı karışımımız ile dolduruyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Tuzu tabanına güzelce yayıyoruz ve üzerine 4 adet patatesi diziyoruz.
3.Patatesleri 250 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
4.50 gram Macar salamı küçük küpler halinde doğruyoruz.
5.Tavanın altını yakıyoruz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
6.Salamları tavaya alıyoruz.
7.Patateslerimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
8.Patateslerin altına yapışmış olan tuzları ayırıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
9.Salamları ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
10.Patatesleri ikiye bölüyoruz.
11.Patateslerin içlerini bir kaşık yardımıyla kaseye boşaltıyoruz.
12.Patates içlerini yoğuruyoruz.
13.100 gram labne peyniri ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
14.100 mililitre kremayı da ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
15.Salamları kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.1 tatlı kaşığı acı sosu ekliyoruz.
17.Karıştırmaya devam ediyoruz.
18.Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandılar süzüyoruz.
19.2 dal taze soğanı ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
20.1 adet limonun suyunu kaseye sıkıyoruz.
21.100 gram kaşar peynirini rendeliyoruz ve kaseye ekliyoruz.
22.Makarnayı da kaseye ilave ediyoruz.
23.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
24.Tenceremizin altını yakıyoruz ve sıvıyağ ekliyoruz.
25.Yağımız ısındı patates kabuklarını tencereye alıyoruz ve kızartıyoruz.
26.Kabuklarımız kızardı peçete serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz.
27.Tüm kabuklar bitene kadar da bu işlemi tekrarlıyoruz.
28.Patates kabuğu içinde makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
29.Patates kabuğunu servis tabağına alıyoruz.
30.İçini makarnalı karışımımız ile dolduruyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Patates Kabuğu İçinde Makarna Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on