Nohutlu Arpa Şehriye Pilavı ve Ayva Kompostosu | Video
Malzemeler
·3 Adet Tavuk But
·1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
·1 Adet Soğan
·½ Adet Havuç
·1 Yemek Kaşığı Biber Turşusu
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Adet Defne Yaprağı
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI ARPA ŞEHRİYE
AYVA KOMPOSTOSU
·1 Adet Ayva
·1 Adet Limon
·1 Su Bardağı Toz Şeker
·2 Litre Su
·3 Adet Çubuk Tarçın
·5 Adet Karanfil
Tarif
1.Tarifimize 1 adet soğanı iri iri doğrayarak başlıyoruz.
2.1 adet havucu halka halka doğruyoruz.
3.Tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz.
4.Tencereye soğanları, ardından da havuçları ekliyoruz.
5.Karıştırarak kavuruyoruz.
6.3 adet tavuk butu tencereye alıyoruz.
7.1 çay kaşığı tuz,
8.1 çay kaşığı ile lezzetlendiriyoruz.
9.Tavukların bir yüzü kızardı, çeviriyoruz.
10.1 adet defne yaprağını tavuğun üzerine lezzetlendirmesi için alıyoruz.
11.1 çay kaşığı karabiber ve 1,5 litre suyu tencereye ekliyoruz.
12.Karıştırıyoruz.
13.Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve tavukları haşlanmaya bırakıyoruz.
14.Ayva kompostosu yapmak için 1 litre suyu kaseye alıyoruz.
15.½ adet limonun suyunu kaseye sıkıyoruz.
16.1 adet ayvanın uç kısımlarını kesip soyuyoruz.
17.Ayvayı ikiye kesiyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
18.Ayvayı büyük küpler halinde doğruyoruz ve limonlu suyun içerisine alıyoruz.
19.Limon suyu ayvaların kararmasını engelleyecek.
20.Tenceremizin altını yakıyoruz.
21.1 litre suyu tencereye alıyoruz.
22.Yarım limon suyunu tencereye sıkıyoruz.
23.1 su bardağı şekeri ekliyoruz.
24.2 Adet çubuk tarçını kırıp tencereye ekliyoruz.
25.5 Adet karanfili tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
26.Şerbetimiz kaynadı içine ayvalarımızı ekliyoruz.
27.Tavamızın altını yakıyoruz.
28.1 Yemek kaşığı tereyağını, 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekliyoruz.
29.Yarım paket arpa şehriyeyi tavaya alıyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
30.1 Çay kaşığı tuz,
31.1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
32.Güzelce karıştırıyoruz.
33.1 su bardağı haşlanmış nohutu tavaya alıyoruz ve karıştırıyoruz.
34.4 kepçe tavuk suyundan tavaya ekliyoruz.
35.Üzerine tavuklarımızı diziyoruz.
36.Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
37.Nohutlu Arpa şehriye pilavımız yaklaşık 10 dakika pişti.
38.Nohutlu Arpa Şehriye Pilavımız servis etmek için hazır.
39.Nohutlu Arpa Şehriye Pilavını biber turşusu ve ayva kompostosu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.