Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Makarnalı Bezelye Çorbası | Video
Malzemeler
·1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
·1 Adet Havuç
·1 Diş Sarımsak
·4 Dal Pazı
·3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
·1 Yemek Kaşığı Un
·1 Litre Su
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
·1 Çay Kaşığı Tuz
.1 Çay Kaşığı Karabiber
·1 Adet Havuç
·1 Diş Sarımsak
·4 Dal Pazı
·3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
·1 Yemek Kaşığı Un
·1 Litre Su
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
·1 Çay Kaşığı Tuz
.1 Çay Kaşığı Karabiber
1 KAHVE FİNCANI NUH’UN ANKARA MAKARNASI DİRSEK MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 1 adet soğanı yemeklik doğrayarak başlıyoruz.
2.1 diş sarımsağı bıçak yardımıyla eziyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
3.Ocağın altını yakıyoruz.
4.2 yemek kaşığı zeytin yağ tencereye alıyoruz.
5.1 adet havucu küçük küpler halinde doğruyoruz.
6.Yağımız ısındı, doğradığımız soğan ve havuçları tencereye alıyoruz.
7.Karıştırarak kavuruyoruz. bir çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
8.Dört dal pazının saplarını doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
9.Güzelce karıştırıyoruz.
10.Pazıları ortadan ikiye kesiyoruz ve ince şeritler halinde doğruyoruz.
11.Doğradığımız pazıları tabağa alıyoruz.
12.Sebzelerimiz kavruldu.
13.1 litre su, bir su bardağı konserve bezelye ve doğradığımız pazı yapraklarını tencereye ekliyoruz.
14.Çorbamız kaynamaya başladı.
15.1 kahve fincanı dirsek makarnayı tencereye ilave ediyoruz ve çorbamızı pişmeye bırakıyoruz.
16.3 yemek kaşığı süzme yoğurdu bir kaseye alıyoruz ve üzerine bir yemek kaşığı un ilave ediyoruz birlikte çırpıyoruz.
17.Yarım çay bardağı su ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
18. Çorbamız yaklaşık 8 dakika pisti.
19.Yoğurtlu terbiyenin içerisine iki kepçe çorba suyundan alıp ısısını eşitliyoruz.
20.Ilıttığımız terbiyemizi karıştırarak çorbanın içerisine ilave ediyoruz.
21.Güzelce karıştırıyoruz.
22.Sos tavamıza 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
23.Yağımız ısındı.
24.Bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber yağ ilave ediyoruz.
25.Kızarttığımız yağı çorbaya ilave ediyoruz.
26.Makarnalı Bezelye Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 diş sarımsağı bıçak yardımıyla eziyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
3.Ocağın altını yakıyoruz.
4.2 yemek kaşığı zeytin yağ tencereye alıyoruz.
5.1 adet havucu küçük küpler halinde doğruyoruz.
6.Yağımız ısındı, doğradığımız soğan ve havuçları tencereye alıyoruz.
7.Karıştırarak kavuruyoruz. bir çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
8.Dört dal pazının saplarını doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
9.Güzelce karıştırıyoruz.
10.Pazıları ortadan ikiye kesiyoruz ve ince şeritler halinde doğruyoruz.
11.Doğradığımız pazıları tabağa alıyoruz.
12.Sebzelerimiz kavruldu.
13.1 litre su, bir su bardağı konserve bezelye ve doğradığımız pazı yapraklarını tencereye ekliyoruz.
14.Çorbamız kaynamaya başladı.
15.1 kahve fincanı dirsek makarnayı tencereye ilave ediyoruz ve çorbamızı pişmeye bırakıyoruz.
16.3 yemek kaşığı süzme yoğurdu bir kaseye alıyoruz ve üzerine bir yemek kaşığı un ilave ediyoruz birlikte çırpıyoruz.
17.Yarım çay bardağı su ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
18. Çorbamız yaklaşık 8 dakika pisti.
19.Yoğurtlu terbiyenin içerisine iki kepçe çorba suyundan alıp ısısını eşitliyoruz.
20.Ilıttığımız terbiyemizi karıştırarak çorbanın içerisine ilave ediyoruz.
21.Güzelce karıştırıyoruz.
22.Sos tavamıza 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
23.Yağımız ısındı.
24.Bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber yağ ilave ediyoruz.
25.Kızarttığımız yağı çorbaya ilave ediyoruz.
26.Makarnalı Bezelye Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Makarnalı Bezelye Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on