Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bakla Tempuralı Yoğurtlu Erişte | Video
Malzemeler
·500 Gram Bakla
·1 Adet Limon
·1 Diş Sarımsak
·1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
·2 Yemek Kaşığı Tahin
·1 Şişe Soda
·2 Yemek Kaşığı Un
·2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
·2 Yemek Kaşığı Nişasta
·1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·500 Mililitre Sıvı Yağ
·1 Çay Kaşığı Kimyon
·1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
·3 Çay Kaşığı Tuz
·2 Çay Kaşığı Karabiber
·1 Adet Limon
·1 Diş Sarımsak
·1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
·2 Yemek Kaşığı Tahin
·1 Şişe Soda
·2 Yemek Kaşığı Un
·2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
·2 Yemek Kaşığı Nişasta
·1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·500 Mililitre Sıvı Yağ
·1 Çay Kaşığı Kimyon
·1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
·3 Çay Kaşığı Tuz
·2 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
1.Tarifimize ocağın altını yakarak başlıyoruz.
2.500 gram baklanın uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla ayırıyoruz.
3.Kaynayan suyun içerisine 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve baklalarımızı tencereye alıyoruz.
4.Bir kaseye 2 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber alıyoruz ve karıştırıyoruz.
5.1 şişe sodayı karışıma ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
6.Tempura harcını kenara alıyoruz.
7.Bir kaseye 1 su bardağı süzme yoğurdu alıyoruz.
8.1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı tahin ekliyoruz.
9.1 diş sarımsağı kaseye rendeliyoruz.
10.1 limonun kabuğunu kaseye rendeliyoruz.
11.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
12.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve güzelce karştırıyoruz.
13.Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
14.Yarım paket erişteyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.Baklalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzgeç koyduğumuz kaseye çıkartıyoruz.
16.500 Mililitre sıvı yağı tencereye ekliyoruz.
17.Baklaları peçetenin üzerine çıkartıyoruz ve kuruluyoruz.
18.Baklaları Tempura sosun içerisine batırıyoruz ve ısınan yağın içerisine alarak kızartıyoruz.
19.Kızaran baklaları peçete serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz.
20.Tüm baklalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
21.Eriştelerimiz yaklaşık 10 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
22.Bakla tempuraları tabağa çıkartıyoruz.
23.Hazırladığımız yoğurt sosunu içerisine erişteleri alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
24.Bakla Tempuralı Yoğurtlu Erişte servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun
2.500 gram baklanın uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla ayırıyoruz.
3.Kaynayan suyun içerisine 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve baklalarımızı tencereye alıyoruz.
4.Bir kaseye 2 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber alıyoruz ve karıştırıyoruz.
5.1 şişe sodayı karışıma ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
6.Tempura harcını kenara alıyoruz.
7.Bir kaseye 1 su bardağı süzme yoğurdu alıyoruz.
8.1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı tahin ekliyoruz.
9.1 diş sarımsağı kaseye rendeliyoruz.
10.1 limonun kabuğunu kaseye rendeliyoruz.
11.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
12.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve güzelce karştırıyoruz.
13.Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
14.Yarım paket erişteyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.Baklalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzgeç koyduğumuz kaseye çıkartıyoruz.
16.500 Mililitre sıvı yağı tencereye ekliyoruz.
17.Baklaları peçetenin üzerine çıkartıyoruz ve kuruluyoruz.
18.Baklaları Tempura sosun içerisine batırıyoruz ve ısınan yağın içerisine alarak kızartıyoruz.
19.Kızaran baklaları peçete serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz.
20.Tüm baklalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
21.Eriştelerimiz yaklaşık 10 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
22.Bakla tempuraları tabağa çıkartıyoruz.
23.Hazırladığımız yoğurt sosunu içerisine erişteleri alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
24.Bakla Tempuralı Yoğurtlu Erişte servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bakla Tempuralı Yoğurtlu Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on