Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Levrekli Avokadolu Makarna | Video
Malzemeler
·2 Dilim Levrek Fileto
·2 Adet Avakado
·200 Gram Brüksel Lahanası
·1 Adet Kırmızı Biber
·1 Adet Limon
·4 Diş Sarımsak
·½ Bağ Dereotu
·3 Dal Taze Kekik
·4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·3 Çay Kaşığı Tuz
·2 Çay Kaşığı Karabiber
·2 Adet Avakado
·200 Gram Brüksel Lahanası
·1 Adet Kırmızı Biber
·1 Adet Limon
·4 Diş Sarımsak
·½ Bağ Dereotu
·3 Dal Taze Kekik
·4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·3 Çay Kaşığı Tuz
·2 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BUKLE MAKARNA
Tarif
1.200 gram Brüksel lahanasını ikiye bölerek başlıyoruz.
2.Brüksel lahanalarını fırın tepsisine alıyoruz.
3.1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz, orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz.
4.Kırmızı biberleri fırın tepsisine ekliyoruz.
5.2 dilim levrek filetoyu orta büyüklükte parçalar halinde doğruyoruz.
6.Tepsisini alıyoruz.
7.2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
8.Güzelce karıştırıyoruz.
9.Balıklar üstte kalacak şekilde fırın tepsisi ne diziyoruz.
10.4 diş sarımsağı dilimliyoruz ve balıkların üzerine ekliyoruz.
11.2 dal taze kekiği elimizle parçalayıp üzerine ekliyoruz.
12.Sebze ve balıkları 180 derecelik fırına sürüyoruz.
13.Yarım paket bukle makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz.
14.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.2 adet avokadoyu ortadan ikiye kesiyoruz, çekirdeklerini çıkarıp içini bir kaşık yardımıyla kaseye alıyoruz.
16.1 çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
17.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
18.Avokadoları bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriyoruz.
19.Makarnalarımız yaklaşık on 12 dakika haşlandılar süzüyoruz.
20.Balıklarımızda yaklaşık 20 dakikada pistiler fırından çıkartıyoruz.
21.Sebzeleri ve balıkları kenara yaklaştırıyoruz makarnaları tepsiye alıyoruz.
22.1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 23.Levrekli Avakadolu Makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Brüksel lahanalarını fırın tepsisine alıyoruz.
3.1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz, orta büyüklükte küpler halinde doğruyoruz.
4.Kırmızı biberleri fırın tepsisine ekliyoruz.
5.2 dilim levrek filetoyu orta büyüklükte parçalar halinde doğruyoruz.
6.Tepsisini alıyoruz.
7.2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
8.Güzelce karıştırıyoruz.
9.Balıklar üstte kalacak şekilde fırın tepsisi ne diziyoruz.
10.4 diş sarımsağı dilimliyoruz ve balıkların üzerine ekliyoruz.
11.2 dal taze kekiği elimizle parçalayıp üzerine ekliyoruz.
12.Sebze ve balıkları 180 derecelik fırına sürüyoruz.
13.Yarım paket bukle makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz.
14.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.2 adet avokadoyu ortadan ikiye kesiyoruz, çekirdeklerini çıkarıp içini bir kaşık yardımıyla kaseye alıyoruz.
16.1 çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
17.Yarım bağ dereotunu ince ince kıyıyoruz ve kaseye ekliyoruz.
18.Avokadoları bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriyoruz.
19.Makarnalarımız yaklaşık on 12 dakika haşlandılar süzüyoruz.
20.Balıklarımızda yaklaşık 20 dakikada pistiler fırından çıkartıyoruz.
21.Sebzeleri ve balıkları kenara yaklaştırıyoruz makarnaları tepsiye alıyoruz.
22.1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 23.Levrekli Avakadolu Makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Levrekli Avokadolu Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on