Kuzu İncik Haşlama ve Makarna | Video
Malzemeler
•2 Adet Havuç
•2 Adet Soğan
•1 Kase Arpacık Soğan
•1 Dal Pırasa
•3 Dal Sap Kereviz
•1 Tutam Taze Kekik
•5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI MİDYE MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize düdüklü tencerenin altını yakarak başlıyoruz.
2.3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıyoruz.
3.2 adet havucun kabuklarını soyuyoruz.
4.1 adet havucu büyük küpler halinde doğruyoruz.
5.Havuçları kaseye alıyoruz.
6.Yağımız ısındı 2 adet inciği mühürlemek için tencereye alıyoruz.
7.2 adet soğanı büyük küpler halinde doğruyoruz.
8.Soğanları kaseye alıyoruz
9.3 dal sap kerevizi büyük parçalar halinde doğruyoruz.
10.Kerevizleri kaseye alıyoruz.
11.İncikleri ara ara çevirmeye özen gösteriyoruz.
12.İncikler mühürlendi doğradığımız sebzeleri tencereye alıyoruz.
13.1 tutam taze kekik ile lezzetlendiriyoruz.
14.Güzelce karıştırıyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
15.Malzemelerimiz kavruldu.
16. alzemenin üzeri geçecek kadar su ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
17.1 adet havucu halka halka doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
18.1 sap pırasayı halka halka doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
19.Bu aşamada dilerseniz farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.
20.Tencerenin altını yakıyoruz.
21.2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
22.Yağımız ısındı.
23.1 kase arpacık soğanı tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
24.Arpacık soğanların rengi döndü, havuç ve pırasaları da tencereye ekliyoruz.
25.Güzelce karıştırıyoruz.
26.Sebzeler karamelize olana kadar birlikte kavuruyoruz.
27.Yarım paket midye makarnayı ölçerek sebzelerin üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
28.Etin altını kapatıyoruz.
29.Düdüklü tencerenin buharını çıkartıyoruz.
30.Tencerenin kapağını açıyoruz.
31.Kuzu inciklerimiz pişti.
32.Makarnamızı 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
33.Kuzu inciklerimizi kaseye çıkartıyoruz, suyunu süzüyoruz.
34.Yaklaşık 1 litre et haşlama suyunu makarnalara ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
35.Süzdüğümüz sebzeleri blendır kabına alıyoruz.
36.1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
37.Sosun kıvamı için 4-5 kaşık haşlama suyundan ilave ediyoruz.
38.Malzemeleri blendırda çekiyoruz.
39.Sosumuz hazır.
40.Sosumuzu ölçü kabına alıyoruz.
41.Bu noktada sosun kıvamı çok yoğun gelirse, birkaç kaşık et suyu ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
42.İnciklerin etini bir kaseye ayıklıyoruz.
43.Makarnalar yaklaşık 12 dakikada piştiler.
44.Kuzu İncik Haşlama & Makarna servis etmek için hazır.
45.Kuzu İncik haşlamayı sos ve taze kekik ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.