Kuru Şeftalili Kahvaltı Kasesi | Video
Malzemeler
•50 Gram Yaban Mersini
•2 Adet Konserve Şeftali
•50 Gram Kuru Şeftali
•1 Yemek Kaşığı Bal
•1 Yemek Kaşığı Fındık
•1 Yemek Kaşığı Kırık Antep Fıstığı
•4 Yemek Kaşığı Gronala
1 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1.Tarifimize tavanın altını yakarak başlıyoruz.
2.1 Yemek kaşığı fındığı tavaya alıyoruz ve kavrulmaya bırakıyoruz.
3.Tencerenin altını yakıyoruz ve 400 Mililitre sütü tencereye alıyoruz.
4.1 yemek kaşığı irmiği tencereye alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
5.Fındıklar kavrulurken karıştırmaya özen gösteriyoruz.
6.Fındıklar kavruldu, bir kaseye çıkartıyoruz.
7.İrmiğimiz kıvam aldı, altını kapatıyoruz.
8.Lezzetlendirmek için 1 yemek kaşığı bal ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
9.Bu noktada dilerseniz şeker de kullanabilirsiniz.
10.2 adet konserve şeftaliyi dilimliyoruz.
11.Kasemizin tabanına irmiği yayıyoruz.
12.Üzerini konserve şeftali, granola, kuru şeftali, kavrulmuş fındık, yaban mersini, kırık antep fıstığı ile süslüyoruz.
13.Kuru Şeftalili Kahvaltı Kasesi servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.