Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kuru Kırmızı Biberli Carbonara | Video
Malzemeler
•100 Gram Macar Salamı
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Taze Soğan
•2 Adet Yumurta
•7 Adet Kırmızı Kuru Biber
•1 Yemek Kaşığı Toz Parmesan
•50 Gram Lor Peyniri
•50 Gram Krema
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
•1 Tutam Karabiber
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Taze Soğan
•2 Adet Yumurta
•7 Adet Kırmızı Kuru Biber
•1 Yemek Kaşığı Toz Parmesan
•50 Gram Lor Peyniri
•50 Gram Krema
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
•1 Tutam Karabiber
Tarif
1.Tarifimize yarım paket vitaminli spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.1 çay kaşığı deniz tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.100 gram macar salamı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.Doğradığımız salamları tavaya alıyoruz.
5.1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve tavanın altını yakıyoruz. 6.Karıştırarak kızartıyoruz.
7.Salamlarımız kızardı, kaseye çıkartıyoruz.
8.Kaynayan su dolu tencereye bir kase oturtuyoruz.
9.2 adet yumurtanın beyazını ayırıyoruz, sarılarını kaseye alıyoruz.
10.50 gram lor peynirini ve 1 yemek kaşığı toz parmesanı kaseye ekliyoruz.
11.Güzelce çırpıyoruz.
12.Çırpmaya devam ederken 1 kaşık makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz.
13.Sosumuz hazır kenara alıyoruz.
14.Sıcak suyu ocağa alıyoruz.
15.7 adet kuru kırmızı biberi tencereye alıyoruz ve 2-3 dakika yumuşayana kadar pişiriyoruz.
16.Spaghettilerimiz pişti, süzüyoruz.
17.Kuru kırmızı biberleri tahtaya çıkartıyoruz.
18.Kuru kırmızı biberleri halkalar halinde doğruyoruz.
19.Kuru kırmızı biberleri tavaya alıyoruz.
20.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve tavanın altını yakıyoruz.
21.Sosun içerisine spaghettileri alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Kuru kırmızı biberleri 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
23.Biberleri çeviriyoruz.
24.Kuru kırmızı biberler pişti, bir tabağa çıkartıyoruz.
26.1 tutam taze soğanı incecik kıyıyoruz ve 1 kaseye alıyoruz.
27.Kuru Kırmızı Biberli Carbonara servis etmek için hazır.
28.Kuru Kırmızı Biberli Carbonara’yı toz parmesan ve taze soğan ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 çay kaşığı deniz tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.100 gram macar salamı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.Doğradığımız salamları tavaya alıyoruz.
5.1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve tavanın altını yakıyoruz. 6.Karıştırarak kızartıyoruz.
7.Salamlarımız kızardı, kaseye çıkartıyoruz.
8.Kaynayan su dolu tencereye bir kase oturtuyoruz.
9.2 adet yumurtanın beyazını ayırıyoruz, sarılarını kaseye alıyoruz.
10.50 gram lor peynirini ve 1 yemek kaşığı toz parmesanı kaseye ekliyoruz.
11.Güzelce çırpıyoruz.
12.Çırpmaya devam ederken 1 kaşık makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz.
13.Sosumuz hazır kenara alıyoruz.
14.Sıcak suyu ocağa alıyoruz.
15.7 adet kuru kırmızı biberi tencereye alıyoruz ve 2-3 dakika yumuşayana kadar pişiriyoruz.
16.Spaghettilerimiz pişti, süzüyoruz.
17.Kuru kırmızı biberleri tahtaya çıkartıyoruz.
18.Kuru kırmızı biberleri halkalar halinde doğruyoruz.
19.Kuru kırmızı biberleri tavaya alıyoruz.
20.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve tavanın altını yakıyoruz.
21.Sosun içerisine spaghettileri alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Kuru kırmızı biberleri 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
23.Biberleri çeviriyoruz.
24.Kuru kırmızı biberler pişti, bir tabağa çıkartıyoruz.
26.1 tutam taze soğanı incecik kıyıyoruz ve 1 kaseye alıyoruz.
27.Kuru Kırmızı Biberli Carbonara servis etmek için hazır.
28.Kuru Kırmızı Biberli Carbonara’yı toz parmesan ve taze soğan ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kuru Kırmızı Biberli Carbonara
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on