Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Barbunyalı Makarnalı Vardabit Paçası | Video
Malzemeler
•500 Gram Taze Barbunya
•1 Adet Limon Suyu
•4 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•½ Çay Bardağı Tahin
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tatlı Kaşığı Kimyon
•3 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Adet Limon Suyu
•4 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•½ Çay Bardağı Tahin
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Tatlı Kaşığı Kimyon
•3 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
Tarif
1.Tarifimize yarım paket vitaminli boncuk makarnayı kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.500 gram barbunyayı bir kaseye ayıklıyoruz.
4.Ayıkladığımız barbunyaları kaynayan suyun içerisine alıyoruz.
5.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
6.1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz.
7.Maydanozları bir kaseye alıyoruz.
8.4 diş sarımsağı küçük küçük doğruyoruz.
9.1 tutam tuz serpiyoruz, bıçak yardımıyla eziyoruz ve sarımsakları kaseye alıyoruz.
10.1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
11.Limon suyunu kaseye ekliyoruz.
12.½ çay bardağı tahini kaseye ekliyoruz.
13.1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.Sosun kıvam alması için birkaç kaşık barbunya haşlama suyundan ekliyoruz.
15.1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
16.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
17.Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz.
18.1 çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz.
19.Makarnaları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
20.Barbunyalarımız haşlandı, süzüyoruz.
21.Barbunyalı Makarnalı Vardabit Paçası servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.500 gram barbunyayı bir kaseye ayıklıyoruz.
4.Ayıkladığımız barbunyaları kaynayan suyun içerisine alıyoruz.
5.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
6.1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz.
7.Maydanozları bir kaseye alıyoruz.
8.4 diş sarımsağı küçük küçük doğruyoruz.
9.1 tutam tuz serpiyoruz, bıçak yardımıyla eziyoruz ve sarımsakları kaseye alıyoruz.
10.1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
11.Limon suyunu kaseye ekliyoruz.
12.½ çay bardağı tahini kaseye ekliyoruz.
13.1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.Sosun kıvam alması için birkaç kaşık barbunya haşlama suyundan ekliyoruz.
15.1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
16.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
17.Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz.
18.1 çay kaşığı tuz ile lezzetlendiriyoruz.
19.Makarnaları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
20.Barbunyalarımız haşlandı, süzüyoruz.
21.Barbunyalı Makarnalı Vardabit Paçası servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Barbunyalı Makarnalı Vardabit Paçası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on