Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Börülceli Makarna | Video
Malzemeler
•500 Gram Börülce
•2 Adet Acı Yeşil Biber
•4 Diş Sarımsak
•4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Zerdeçal
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•1 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu
•1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•2 Adet Acı Yeşil Biber
•4 Diş Sarımsak
•4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Zerdeçal
•1 Çay Kaşığı Kimyon
•1 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu
•1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI KEPEKLİ BURGU MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize ocağın altını yakarak başlıyoruz.
2.2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
3.4 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
4.2 adet sivri biberin sap kısımlarını ayırıp halka halka doğruyoruz.
5.Acı olmasını istediğimiz için çekirdekli kısımlarını ayırmıyoruz.
6.Daha az acı olmasını isterseniz çekirdeklerini ayırabilirsiniz.
7.Tereyağımız eridi.
8.Biber, sarımsakları ve 1 çay kaşığı kişniş tohumu ekliyoruz.
9.500 gram börülceyi büyük parçalar halinde bölüyoruz.
10.Doğradığımız börülceleri tabağa alıyoruz.
11.Börülceleri tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
12.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1 çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz.
13.Güzelce karıştırıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
14.Börülceler hafif suyunu bırakıp diriliğini kaybedene kadar yaklaşık 10 dakika tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz.
15.Kaynayan suyun içerisine yarım paket kepekli burgu makarnayı alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
16.Makarnalarımız pişti, süzüyoruz.
17.Börülcelerimiz yumuşadı.
18.Makarnaları börülcelerin üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Börülceli makarnamız servis etmek için hazır.
20.Börülceli makarnayı süzme yoğurt ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
3.4 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
4.2 adet sivri biberin sap kısımlarını ayırıp halka halka doğruyoruz.
5.Acı olmasını istediğimiz için çekirdekli kısımlarını ayırmıyoruz.
6.Daha az acı olmasını isterseniz çekirdeklerini ayırabilirsiniz.
7.Tereyağımız eridi.
8.Biber, sarımsakları ve 1 çay kaşığı kişniş tohumu ekliyoruz.
9.500 gram börülceyi büyük parçalar halinde bölüyoruz.
10.Doğradığımız börülceleri tabağa alıyoruz.
11.Börülceleri tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
12.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1 çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz.
13.Güzelce karıştırıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
14.Börülceler hafif suyunu bırakıp diriliğini kaybedene kadar yaklaşık 10 dakika tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz.
15.Kaynayan suyun içerisine yarım paket kepekli burgu makarnayı alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
16.Makarnalarımız pişti, süzüyoruz.
17.Börülcelerimiz yumuşadı.
18.Makarnaları börülcelerin üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Börülceli makarnamız servis etmek için hazır.
20.Börülceli makarnayı süzme yoğurt ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Börülceli Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on