1. Tarifimize 3 adet soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak başlıyoruz.
2. Ocağımızı yakıyoruz.
3. Tenceremize 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
4. Doğradığımız soğanları tenceremize alıyoruz ve kavuruyoruz.
5. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
6. Yarım kilo tavuk pirzolalarımızı yağlı tavamıza alıyoruz ve mühürlüyoruz.
7. Tavuklarımız mühürlenirken soğanlarımızı kavurmaya devam ediyoruz.
8. Tavuklarımızı çeviriyoruz.
9. Soğanlarımızın üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10. 1 yemek kaşığı biber salçamızı da ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
11. Yarım paket tel şehriyeyi soğanlarımızın üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
12. Tavuklarımız pişti.
13. Pişen tavuklarımızı tel şehriyeli tenceremize alıyoruz ve üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz.
14. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
15. Sosumuzu yapmak için sos tavamızın altını yakıyoruz.
16. 3 yemek kaşığı tereyağını tavamı alıyoruz ve eritiyoruz.
17. Üzerine 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber ilave ediyoruz. Ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
18. Sosumuz pişti.
19. Soğanlı Tavuk Yahnimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.