1. Tarifimize 1 adet soğanı küçük küçük doğrayarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız soğanları bir kaseye alıyoruz.
3. Ardından 4 adet sivri biberi küçük küçük doğruyoruz.
4. Doğradığımız biberleri bir kaseye alıyoruz.
5. Tenceremizin altını yakıyoruz.
6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
7. Diğer taraftan tavamızın da altını yakıyoruz. Ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
8. Tenceremize doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
9. 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
10. Karıştırmaya devam ediyoruz.
11. Tavadaki yağımız ısındı.
12. 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı tavamıza alıyoruz ve kavuruyoruz.
13. Kavrulan fıstıklarımızı soğanlı karışımımıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14. Tavamızın altını yakıyoruz ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
15. 1 su bardağı tel şehriyeyi tereyağımızın üzerine ilave edip kavuruyoruz.
16. Soğanlarımız ve biberlerimiz kavruldu.
17. 200 gram kuzu ciğerini ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz .
18. Tel şehriyelerimiz kavruldu. Ciğerlerimizin üzerine ilave ediyoruz.
19. Ardından suda ıslattığımız 1 yemek kaşığı kuş üzümünü, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
20. 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz ve Ciğerli Tel Şehriyemizi pişmeye bırakıyoruz.
21. Sunumda kullanacağımız 1 tutam maydanozu kıyıyoruz.
22. Ciğerli Tel Şehriyemiz pişti. Kıydığımız maydanozlar ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.