Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Arabaşı Çorbası | Video
Malzemeler
• ½ Kilo Tavuk Budu
• 1 Yemek Kaşığı Un
• 1.5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Litre Soğuk Su
• 2 Adet Defne Yaprağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Yemek Kaşığı Un
• 1.5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Litre Soğuk Su
• 2 Adet Defne Yaprağı
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
¼ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ KUSKUS MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize tenceremizin altını yakarak başlıyoruz.
2. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize ilave ediyoruz.
3. Yarım kilo tavuk butunu tenceremize ekliyoruz ve hafiften kızartıyoruz.
4. 1 litre soğuk suyu tavuklarımızın üzerine ilave ediyoruz.
5. 2 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
6. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz.
7. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Yağımız eridi.
8. Üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
9. 1,5 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Tavuklarımız 25 dakika haşlandı.
11. Tavuk suyumuzdan 5 kepçe un ve salçalı harcımızı ilave ediyoruz.
12. Kalan tavuk suyunu da harcımıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
13. Çeyrek paket vitaminli kuskusu tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
14. Haşlanan tavuklarımızı didikliyoruz.
15. Didiklediğimiz tavukları çorbamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
16. Arabaşı Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize ilave ediyoruz.
3. Yarım kilo tavuk butunu tenceremize ekliyoruz ve hafiften kızartıyoruz.
4. 1 litre soğuk suyu tavuklarımızın üzerine ilave ediyoruz.
5. 2 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
6. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz.
7. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Yağımız eridi.
8. Üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
9. 1,5 yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Tavuklarımız 25 dakika haşlandı.
11. Tavuk suyumuzdan 5 kepçe un ve salçalı harcımızı ilave ediyoruz.
12. Kalan tavuk suyunu da harcımıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
13. Çeyrek paket vitaminli kuskusu tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
14. Haşlanan tavuklarımızı didikliyoruz.
15. Didiklediğimiz tavukları çorbamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
16. Arabaşı Çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Patlıcanlı Ilık Kuskus
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on