Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ekşili Aya Sulusu| Video
Malzemeler
Malzemeler:
•200 Gram Dana Kıyma
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• 1 Adet Soğan
• 2 Yemek Kaşığı Un
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Adet Limon Suyu
• 1 Litre Sıcak Su
• 1 Yemek Kaşığı Sumak
• 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
• ½ Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Çay Kaşığı Tuz
2 AVUÇ NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ BURGU MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 200 gram dana kıymayı kasemize alarak başlıyoruz.
2. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
3. Kıyma ve baharatlarımızı yoğuruyoruz. 2 yemek kaşığı unu boş bir tabağa alıyoruz ve köftelerimizi yuvarlayarak unumuzun üzerine ekliyoruz.
4. Kıyma bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
5. Ocağımızın altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
6. Yağımızı ısınırken 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
7. Isınan yağımıza doğradığımız soğanları ilave ediyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
8. 1 litre sıcak suyumuza 1 yemek kaşığı sumağı ekliyoruz karıştırıyoruz.
9. Tenceremize yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
10. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı pul biberi tenceremize ilave edip karıştırıyoruz.
11. Köftelerimizi fazla unundan ayırmak için bir elek yardımıyla eliyoruz.
12. Elediğimiz köfteleri tenceremize alıyoruz.
13. Önceden haşladığımız 1 su bardağı nohutu ekliyoruz ve ardından hazırladığımız sumaklı suyu tenceremize süzerek alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
14. 2 avuç vitaminli burgu makarnayı tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 adet limonun suyunu sıkıp tenceremize ilave ediyoruz.
16. Ekşili Aya Suyumuzu yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
17. Ekşili Aya Suyumuz servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
2. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
3. Kıyma ve baharatlarımızı yoğuruyoruz. 2 yemek kaşığı unu boş bir tabağa alıyoruz ve köftelerimizi yuvarlayarak unumuzun üzerine ekliyoruz.
4. Kıyma bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
5. Ocağımızın altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
6. Yağımızı ısınırken 1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
7. Isınan yağımıza doğradığımız soğanları ilave ediyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
8. 1 litre sıcak suyumuza 1 yemek kaşığı sumağı ekliyoruz karıştırıyoruz.
9. Tenceremize yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
10. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı pul biberi tenceremize ilave edip karıştırıyoruz.
11. Köftelerimizi fazla unundan ayırmak için bir elek yardımıyla eliyoruz.
12. Elediğimiz köfteleri tenceremize alıyoruz.
13. Önceden haşladığımız 1 su bardağı nohutu ekliyoruz ve ardından hazırladığımız sumaklı suyu tenceremize süzerek alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
14. 2 avuç vitaminli burgu makarnayı tenceremize alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
15. Lezzetlendirmek için 1 adet limonun suyunu sıkıp tenceremize ilave ediyoruz.
16. Ekşili Aya Suyumuzu yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
17. Ekşili Aya Suyumuz servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Ekşili Aya Sulusu
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on