Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Çöpele
Malzemeler
3 Adet Patates
1 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Litre Sıcak Su
1 Yemek Kaşığı Pul Biber
4 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Litre Sıcak Su
1 Yemek Kaşığı Pul Biber
4 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ TEL ŞEHRİYE
Tarif
1. Tarifimize 3 adet patatesi iri iri doğrayarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız patatesleri tenceremize alıyoruz.
3. Ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
4. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz.
5. Ve 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6. Yarım paket vitaminli tel şehriyeyi tenceremize ekliyoruz ve kavuruyoruz.
7. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
8. Yarım litre sıcak suyu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
9. Sarımsaklı yoğurdumuzu yapmak için bir kaseye 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yoğurdumuzun içerisine ekliyoruz.
10. Güzelce karıştırıyoruz.
11. Sos tavamızın altını yakıyoruz.
12. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
13. Eriyen yağımıza 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sosumuz hazır.
14. Patateslerimiz haşlandı süzüyoruz. Süzdüğümüz patatesleri tencereye alıyoruz.
15. Tel şehriyelerimiz pişti.
16. Çöpele yemeğimiz servis etmek için hazır. Çöpele yemeğimizi hazırladığımız sos ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Doğradığımız patatesleri tenceremize alıyoruz.
3. Ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
4. Diğer tenceremizin altını yakıyoruz.
5. Ve 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6. Yarım paket vitaminli tel şehriyeyi tenceremize ekliyoruz ve kavuruyoruz.
7. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
8. Yarım litre sıcak suyu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
9. Sarımsaklı yoğurdumuzu yapmak için bir kaseye 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yoğurdumuzun içerisine ekliyoruz.
10. Güzelce karıştırıyoruz.
11. Sos tavamızın altını yakıyoruz.
12. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
13. Eriyen yağımıza 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sosumuz hazır.
14. Patateslerimiz haşlandı süzüyoruz. Süzdüğümüz patatesleri tencereye alıyoruz.
15. Tel şehriyelerimiz pişti.
16. Çöpele yemeğimiz servis etmek için hazır. Çöpele yemeğimizi hazırladığımız sos ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Çöpele
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on