Tavuk Etli Kuru Bamya
Malzemeler
• 3 Adet Tavuk Baget
• 300 Gram Kuru Bamya
• 1 Adet Kırmızı Biber
• 1 Adet Soğan
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 2 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
• 2.5 Tatlı Kaşığı Tuz
• 2 Çay Kaşığı Karabiber
Servis İçin:
• Limon Dilimleri
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI YASSI SPAGHETTİ
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını açıp 300 gram kuru bamyayı tencere ekleyerek başlıyoruz.
2. 3 adet tavuk bageti tenceremize alıyoruz.
3. 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
4. 1 adet soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. 1 adet kırmızı biberi yemeklik doğruyoruz.
5. 1 adet soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. 1 adet kırmızı biberi yemeklik doğruyoruz.
6. 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
7. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
8. Bamyalarımızı soğan ve biberli karışımın üzerine alıyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Tavuklarımız haşlandı. Bamyalı harcımızı haşladığımız tavukların olduğu tencerenin içerisine ekliyoruz.
10. Kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
11. Yarım paket yassı spaghettiyi haşlanmaya bırakıyoruz.
12. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
13. Süzdüğümüz makarnaları tenceremize geri alıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz.
14. Tavuk Etli Kuru Bamya yemeğimiz servis etmek için hazır.
15. Limon dilimleri ile servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.