En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Bi’ Tarif 4 Lezzet / Birinci Dönem
Bi’ Tarif 4 Lezzet programımızda 4 takım, şefimiz Elif Denizci ve sunucumuz Özgür Aksuna’nın belirlediği tarif için kıyasıya yarışıyor. Dört takım, belirlenen tarifi renklendirmek için sunulan 10 malzemeden ikisini seçiyor. Beyaz, Sarı, Mavi ve Kırmızı takımlardan, en uyumlu, en tertipli çalışan ve en lezzetli tarifi ortaya koyan bir takım haftanın galibi olarak güzel hediyelere kavuşuyor!
Takımlar
Beyaz Takım
Beyaz Takım’ın şefi Erdal Semerci, 22 yaşında, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencisi. Erdal, yemek yapmaya ve mutfağa küçük yaşlardan beri ilgi duyuyor.
Beyaz Takım’ın çırağı Aysun Altuner, 32 yaşında. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Aysun, şu an bir teknokent firmasında çalışıyor. O da mutfakla çok küçük yaşlardan beri ilgilenenlerden.
Beyaz Takım, tariflerine renk katmak için Şefimiz Elif Denizci ve sunucumuz Özgür Aksuna’nın sunduğu 10 malzemeden, kabak ve kuşkonmazı seçti.
Sarı Takım
Sarı Takımın şefi, Ekin Batumlu. Ekin 33 yaşında ve 13 yıldır profesyonel bir şef! Bir sene İngiltere’de aşçılık eğitimi aldıktan sonra İstanbul’da çeşitli yerlerde çalışmış. Şimdi ise Ankara’da en büyük tutkusunu gerçekleştirmeye devam ediyor!
Sarı Takımın çırağı ise Korhan Çakır. Korhan 22 yaşında ve gastronomi öğrencisi. Haftanın en lezzetli tabağını yapacaklarına inancı tam.
Sarı Takım, tariflerine renk katmak için Şefimiz Elif Denizci ve sunucumuz Özgür Aksuna’nın sunduğu 10 malzemeden, taze soğan ve dolmalık fıstığı seçti.
Mavi Takım
Mavi Takım’ın şefi Merve Engiz, Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği son sınıf öğrencisi. Kendi bölümünde bir restoranda çalışıyor. Yemekle tanıştığı yıllardan beri kariyerini buna göre planlayan Merve, gelecekte başarılı bir şef olmayı hedefliyor.
Mavi Takımın çırağı Aybike Tulum, 25 yaşında. Aybike hayallerinin peşinden gidenlerden! Nişanlısıyla birlikte hayata geçirdikleri girişimleri yemek karavanıyla, her gün çeşitli soslu makarnalar yapıyorlar. Günün en özel tatlarını yaratacakları konusunda şefine ve kendisine oldukça güveniyor.
Mavi Takım, tariflerine renk katmak için Şefimiz Elif Denizci ve sunucumuz Özgür Aksuna’nın sunduğu 10 malzemeden, enginar ve mantarı seçti.
Kırmızı Takım
Kırmızı Takım’ın şefi Ozancan Dedeş 27 yaşında. Aşçılık, onun küçüklük hayaliymiş ve o da hayalinin peşinden giderek Türkiye ve İtalya’da eğitimler almış. Ozancan, İtalya’da makarnalara âşık olduğunu söylüyor. Amerika’da bulunduğu bir yılda bir restoranın kısım şefliğini yapan Ozancan, şu an Türkiye’de kendi restoranını işletiyor.
Kırmızı Takım’ın çırağı ise Gizay İlgüz. Gizay bir sosyal bilimci, Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Tiyatroya ve mutfağa tutkuyla bağlı, Ozancan şefiyle birlikte harikalar yaratacaklarına inanıyor.
Kırmızı Takım, tariflerine renk katmak için Şefimiz Elif Denizci ve sunucumuz Özgür Aksuna’nın sunduğu 10 malzemeden kiraz domates ve dana kıymayı seçti.
Haftalar
Birinci Hafta
Malzemeler
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 bağ taze fesleğen
400 ml sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Ricotta Peyniri
Nuh’un Ankara Makarnası Penne
Tarif
Makarnamızı yapmak için önce patlıcanı soyduk ve küp şeklinde doğradık. Sonrasında kızartıp bir tabağa alıyoruz. Diğer tarafta domateslerimizi küp doğruyoruz; sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Makarnamızı haşlarken sarımsakları zeytinyağında soteliyoruz. Sotelediğimiz sarımsaklara domatesleri, daha sonra haşladığımız makarnaları ekliyoruz. Üzerine kızarttığımız patlıcanları ve incecik kıydığımız fesleğenleri de koyarak karıştırıyoruz. Tabağa aldıktan sonra, Ricotta peyniriyle birlikte servis ediyoruz.
İkinci Hafta
Malzemeler
250 gr dana kıyma
2 adet havuç
Yarım bağ maydanoz
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta Nuh’un Ankara Köftelik Bulgur
Tarif
Sulu köftemizi yapmak için ıslattığımız ince bulgura, kıymayı, yumurtayı, baharatlarımızı ve ince ince kıydığımız maydanozu ekliyor ve yoğuruyoruz. Bu karışımdan küçük parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Köfteleri, her tarafına eşit miktarda un dağılacak şekilde unun içinde gezdiriyoruz. Un, köftelerin yapışmasını engelleyecek ve yemeğe ideal kıvamını verecektir. Köfteleri hazırladıktan sonra patates ve havuçları da köftelerin büyüklüğünde doğruyoruz. Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıttıktan sonra salçayı kavuruyor ve sıcak suyu ekliyoruz. Tencereye sırasıyla köfte, havuç ve patatesleri koyuyor, tuzu ve karabiberini dilediğimiz ölçüde ekleyerek 15 – 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Üçüncü Hafta
Malzemeler
75 gr Un
75 gr
Tereyağı
150 gr Cheddar Peyniri
500 ml Süt
1 Tatlı Kaşığı Tabasco
1 Çay Kaşığı Toz Hardal
1 Tatlı Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Nuh’un Ankara Makarnası Dirsek
Tarif
Mac & Cheese yapmak için tereyağını unla kavurup sütle bağlayarak makarna sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm baharatları ekleyerek sosumuzun tadının iyice oturmasını sağlıyoruz. Bir tarafta da Dirsek çeşit Nuh’un Ankara Makarna’sını hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Süzüyoruz, sosumuzun bulunduğu tencereye aktararak cheddar peynirimizi ekliyoruz. Kıvamın çok yoğun olduğunu hissederseniz bu aşamada biraz süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırıp peyniri erittikten sonra makarnamızı fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine galeta unu ve toz kırmızı biber de septikten sonra 200 derece fırında üstü kızarana kadar (ortalama 5-10 dakika) pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Dördüncü Hafta
Malzemeler
1 Adet Portakal
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi Rendesi
½ Su Bardağı Şeker
500 ml. Süt
Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
Tarif
İrmik Tatlısı hazırlamak için öncelikle Nuh’un Ankara Makarnası İrmik, süt, şeker ve portakal kabuğu rendesini bir tencerede kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışımın kıvamı yoğunlaştıktan sonra tencereyi bir kenara alıp tereyağını da ekleyerek, yağ eriyene kadar karıştırıyoruz. İrmik Tatlısı soğuduktan sonra, tatlıyı bir kaba döküp dilimleyerek ya da tek kişilik kaselerde servisini yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
Tarifler
Penne Alla Norma
Sulu Köfte
Mac & Cheese
Sütlü İrmik Tatlısı
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
2 comments on “Bi’ Tarif 4 Lezzet / Birinci Dönem”
Merhaba,
Yarışmacı olarak katılmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Merhabalar, ilginiz için çok teşekkürler.
info@siu.com.tr e-posta adresine kendinizi tanıttığınız bir video ve özgeçmişiniz ile başvurunuzu bekliyoruz.
Görüşmek üzere! 🙂