Eylül ayının sağlıklı, leziz ve bir o kadar da hafif meyvelerini, mevsiminde tüketmeniz için bu yazımızda bir araya getirdik.
Mürdüm Eriği
Mürdüm eriği, böbrek ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bol miktarda C vitamini içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Metabolizmayı hızlandırır, kalp ve tansiyon hastalıklarına da iyi gelir. Ayrıca antioksidan özelliğiyle idrar söktürmede de yardımcı olur.
Kızılcık
Kanserli hücrelerin büyümesini ve kalp hastalıklarını engelleyen kızılcık, A, E, K ve C vitaminleri açısından da zengindir. Kötü kolesterolü düşürmesi, sindirim sistemini düzenlemesi ve vücuttaki enfeksiyonları önlemesi sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
Üzüm
Üzüm kemikleri güçlendirir, yorgunluğu azaltır ve diş çürüklerini önlemede yardımcı olur. Astım ve kalp hastalıklarının tedavi edilmesinde yardımcı olur. Ayrıca beyin sağlığı üzerinde de etkili olan üzüm, Alzheimer riskini de azaltmaktadır.
Ceviz:
Ceviz, yüksek miktarda kalsiyum, demir, potasyum, selenyum ve mineral içermektedir. Doymamış yağlar bakımından zengin olan ceviz, glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Tatlı, pasta, salata ve hatta yemeklere bile ekleyebileceğiniz ceviz bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hastalıklarına karşı korur ve kalp sağlığına iyi gelir.
Fındık:
Tam bir sağlık deposu olan fındığın, beyin sağlığından tutun da mutluluk hormonlarının üretiminin artmasına, diyabet riskinin azalmasından kanserden korunmaya kadar birçok faydası vardır. Yüksek oranda lif de barındırarak sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar.
İncir
Mineral, vitamin ve antioksidan özellikleri bakımından zengin olan incir, içeriğindeki yüksek lif sayesinde kilo yönetimi konusunda yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini de sağlar. Düşük tansiyonu dengeler ve kolon kanseri tedavisinde de önemli rol oynar.
Benzer İçerik: Ağustos Meyveleri