Yeşilin tonlarında gezinen rengi ve açık renk çubuklarla süslü elbisesiyle o, yaz kış keyifle tükettiğimiz sebzelerden biri. Çorbası, dolması, kayığı, mücveri, incecik kesilip içine enfes harçlar sarılan tarifleri ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan kabak, dereotu ve yoğurtla yakaladığı lezzet uyumu sayesinde yakaladığı eşsiz ferahlatıcılığıyla da tanınır. İçerdiği bolca su ve baskın olmayan tadı ile adeta bir hafiflik abidesi olan bu harika sebze, sofralarımızda geleneksel olarak vücudu dinlendiren ve arındıran bir besin olarak değerlendirilir.
Pek çok çeşide sahip olan ve bazı türleri Amerika kıtasının keşfedilmesinden sonra dünyanın geri kalanına yayılan kabağın, tam olarak olgunlaşmamış türlerini tüketimi Amerika’da 1920’li Avrupa’da ise 1960’lı yıllardan sonra popülarite kazanmıştır. Dünyanın en büyük kabağı unvanını ise 2009’da bir dev sebze yarışmasında ortaya çıkan ve tam 93,7 kilo olan kabak elde etmiştir.
Enfes Kabaklı Makarna Tarifleri
Yalın lezzeti ve yumuşacık dokusuyla birçok farklı malzemeyle kolayca bir araya gelebilen, ana yemeklerden sıcak ve soğuk atıştırmalıklara pek çok tarifte yerini alan kabak, makarnaya da çok iyi eşlik eder tabii ki. İsterseniz gelin mutfaklarımızda kabak ve makarna ortaklığının meydana getirdiği bu lezzetli tariflerden bazılarına bir göz atalım.
Kabaklı Makarnalı Roll
İncecik kesilmiş kabaklara sarılmış makarnalı harcı ile ikram ettiklerini hayran bırakacak bir tarif.
Kavrulmuş Kabaklı Makarna
Kavrulmuş kabak ile makarnanın buluşması, sofralarınıza yalınlığın lezzetini taşıyacak hafif mi hafif tariflerden biri.
Şehriyeli Dereotlu Makarna Salatası
Ferahlatan ikili kabak ve dereotunun buluştuğu bu makarna salatası, sofralarınızda canlandırıcı bir rüzgar estirecek.
Bergama Çam Fıstıklı Kabak Sıyırma
Coğrafi işaretli bir ürün ile hazırlanan çok özel bir geleneksel tarif.
Kabak Çorbası
Şehriyenin yüksek enerjisi ve doyuruculuğu ile kabak lezzetinin buluştuğu şifa dolu bir çorba tarifi.
Kabağın Lezzet Dolu İki Hali: Izgara ve Çiğ Kabak
Kabak ve makarnanın başrol oynadığı enfes tariflerden kimi örnekler görüp bu ikilinin mutfaklarımızda nasıl kullanılabileceğine ilişkin bir fikir edinmiş olduk. Peki, birçok farklı pişirme tekniğine başarıyla uyum sağlayan kabağın iki lezzetli haliyle ilgili bilgiler almaya ne dersiniz? Karşınızda sofralarımızın en sevilen sebzelerinden biri olan kabağın iki lezzetli hali: Izgara ve çiğ kabak.
Izgara Kabak
Çeşitli boyutlarda dilimlenip ızgaralandığında hem harika bir garnitür hem de nefis harçları sarıp sarmalayan bir roll malzemesine dönüşebilen kabak, sıcak tavaları ve mangalları çok seven bir sebzedir. Kömür ateşinden gelen isli aromanın da çok yakıştığı bu sebze, her türlü ızgara lezzetinde harika bir rol oynayabilir.
Kabak, yüksek potasyum ve düşük sodyum oranıyla kan basıncını dengede tutan sebzelerden biridir. İçerdiği pektin gibi liflerle kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olan kabak, kalp-damar sağlığı açısından çok faydalı bir besindir.
Çiğ Kabak
Bol sulu ve ferahlatıcı bir sebze olan kabak, çiğ haliyle de yoğurt, limon gibi bu ferahlatıcılığı destekleyen malzemeler ya da çeşitli yeşillikler ile bir araya geldiğinde harika salatalara ve soğuk atıştırmalıklara temel oluşturabilir. Tabii bu tür lezzetlerin tamamı, makarnanın da katılımına oldukça uygun reçetelerdir.
Yüksek su ve lif içeriği ile sindirim sistemi sağlığı için çok faydalı bir besin olan kabak, içerdiği bolca antioksidan sayesinde vücudumuzdaki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve kansere karşı da koruyucu özellik gösterir.
Hafifliği, kendine özgü lezzeti ve tabaklarda karşımıza çıkan farklı biçimleriyle mutfaklarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan kabakla makarnanın bir araya geldiği enfes tarifleri gördük. Ve kabağın iki lezzetli hali hakkında bilgiler edindik. Şimdi mutfağa girip enfes bir kabaklı tarif hazırlamanın tam zamanı olsa gerek! Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nden şeflerimizin de hazırladıkları tariflerle size her zaman kılavuzluk edeceklerini unutmayın. Şeflerimizin hazırladığı en güzel tariflerden oluşan oynatma listemizi görmek için hemen tıklayın. Şimdiden afiyet olsun!