tabağın içerisindeki mücver

Sofralarımızın en hafif, en ferahlatıcı ve en sağlıklı sebzelerinden biri olan kabak, doğanın bizlere sunduğu en özel hediyeler arasında yer alıyor. Dolmadan mücvere, zeytinyağlıdan kızartmaya pek çok tarifte tabakları süsleyen bu sebze, farklı kesim biçimlerine olanak tanıyan mutfak aletleri sayesinde makarnaya öykünen bir form da kazanabiliyor. Bol miktarda su içeren ve düşük kalorisiyle sofralarımızda apayrı bir yer edinen bu sebze, sadece şekil olarak makarnaya benzetilmekle kalmıyor, onun en iyi eşlikçilerinden biri de olabiliyor. Dereotu ve yoğurtla eşsiz bir uyum sergileyen kabakla makarnayı bir araya getirdiğinizde ne kadar doyurucu ve ne kadar hafif bir lezzet elde edeceğinizi bir düşünün. Tabii mutfakta eşsiz lezzetler yakalayabileceğiniz formüllerin yanı sıra çok daha karmaşık reçetelerin de kahramanlarından biri olabilir kabak. Bu sağlık dolu sebze, farklı formlara girme ustalığı ve baskın olmayan kendine özgü lezzeti sayesinde sayısız lezzete başarıyla eşlik eder.

Kasenin içerisindeki kızarmış kabak

Sağlıklı Özellikleri ile Kabak

Gelin, doğanın bizlere hediyesi olan şifa dolu kabağın sağlıklı özelliklerinden bazılarını hep birlikte öğrenelim.

Kabak, içerdiği C vitaminiyle bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını destekler ve antioksidan etki gösterir. Yapısındaki A vitamini ise göz, cilt ve mukoza sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Potasyum, magnezyum ve folik asit içeren kabak, kalp sağlığını destekler, metabolizmanın ve hücrelerin korunmasına yardımcı olur.

Yaklaşık %90 oranında su içeren ve yüksek lif oranına sahip olan kabak, vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur, sindirim sağlığını destekler.

Kabak içerdiği antioksidanlar ve potasyum sayesinde, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olabilir; düşük karbonhidrat oranıyla şeker hastalarının beslenmesinde de sağlıklı bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Kabakta bulunan lutein, zeaksantin ve betakaroten serbest radikallerle savaşarak iltihaplanmayı azaltır ve kronik hastalık riskini düşürür.

Püf Noktaları ile Kabak

Sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan kabağın sağlıklı özelliklerini gördük. Peki, çok özel bu sebzeden gelen şifayı sofralarımıza kolayca taşımamızı sağlayacak püf noktalarını görmeye ne dersiniz? İşte, kabakla ilgili pratik mutfak ipuçları karşınızda!

Körpe kabakları, ince ince doğrayıp salata ve benzeri tariflerde çiğ olarak kullanabilirsiniz.

Kabağı mücver gibi tariflerde kullanmak için rendelediğinizde sıkarak fazla suyunu almayı unutmayın. Hazırladığınız harçta un yerine, galeta unu ya da mısır unu kullanarak daha çıtır bir doku elde edebilirsiniz.

Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları, porsiyonlara ayırıp buzlukta saklayarak çorba ve mücver gibi tariflerinizde pratik biçimde kullanabilirsiniz.

Kabağın çabuk piştiğini unutmayın; 5-10 dakikadan daha fazla pişirdiğiniz kabakların dokusu bozulup lapa haline gelecektir.

Kabak ve Makarna ile Enfes Bir Tarif

Kabak ve makarnayla, Uzakdoğu mutfağının yıldızı, son yıllarda ülkemizde de en sevilen lezzetlerinden biri haline gelen suşi benzeri bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? İnce ince dilimlediğiniz kabakları, yosun yaprakları gibi kullanıp enfes dürümler hazırlayarak yiyenleri şaşırtabilir, çocukların da çok seveceği keyifli bir sofra ortaya çıkarabilirsiniz. Makarnanın da katkısıyla hem eşsiz bir besleyicilik hem de müthiş bir doyuruculuk kazanan Makarnalı Kabak Roll sofralarınıza renk katacak.

Farklı biçimlerde lezzetlendirilmeye çok açık tadı, hafifliği ve farklı formlarda değerlendirilmeye uygun yapısıyla mutfaklarımıza doğanın mucizevi armağanlarından biri olan kabak hakkında birçok bilgi edindik. Hem sağlıklı özellikleri hem de püf noktalarını içeren, onu sofralarımızda daha çok görmemize yardımcı olacak bu bilgilerle enfes yemekler hazırlamak elinizde. Şeflerimizin ayrıntılı tariflerinin yer aldığı Nuh’un Mutfağı videolarının her zaman yanınızda olduğunu unutmayın. Videolarımızın yer aldığı oynatma listesine ulaşmak için hemen tıklayın!

Yorum yap!

İlgili İçerikler