En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 11. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nda konuğumuz, aşkla yaptığı tiyatronun gelişimine büyük katkı sağlamış, aktör, seslendirme sanatçısı ve hoca, Müşfik Kenter! Şefimiz Elif ve çırağı Burak, bu tiyatro sevdalısı insana ”Peynirli Fırın Makarna ve Kış Salatası” hazırladı.
Malzemeler & Yemek Tarifi
500 ml süt
50 gr tereyağı
50 gr un
200 gr beyaz peynir
200 gr kaşar peyniri
Bir tutam muskat cevizi rendesi
Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bir bağ maydanoz
Nuh’un Ankara Makarnası Fırın Makarna
KIŞ SALATASI İÇİN:
kırmızı lahana
beyaz lahana
havuç
1 adet limon
1 çorba kaşığı elma sirkesi
İşe makarnamızı yarım haşlayarak başlıyoruz. Bir yandan unumuzu tereyağında kavuruyoruz ve sütle karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Elde ettiğimiz beşamel sosu muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Maydanoz ve beyaz peyniri doğrayıp fırın kabının içinde makarna ve beşamel sosla güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra rendelediğimiz kaşar peynirlerini ve kırmızı toz biberi karışımın üzerine ekliyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan makarnamızı kış salatasıyla birlikte servis ediyoruz.
Bi' Hatıra
Ablası Yıldız Kenter’le birlikte birçok zorlukla mücadele ediyorlar. Kenter Tiyatrosu’nun inşaatına başlıyorlar ve onun sonrasında borca giriyorlar. Bitmek tükenmek bilmeyen Anadolu turneleri sonucunda binanın inşaatını tamamlıyorlar. Ve Kenter Tiyatrosu, bugün hâlâ dimdik ayakta.
Püf Noktası
Beyaz ve kırmızı lahanalarımızı ince ince kıydıktan sonra ayrı kaplara alarak tuzluyoruz. Ardından havucumuzu soyuyor ve rendeliyoruz. Tuzda bekleyen lahanalarımızı suyla yıkayıp fazla tuzundan arındırıyoruz. Ardından tüm malzemelerimizi aynı kapta buluşturup limon, elma sirkesi ve zeytinyağıyla lezzetlendiriyoruz. Salatamız servise hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂