En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 12. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nın bu yeni bölümünde konuğumuz, aykırı bir müzisyen, dünyayı değiştirmek isteyen bir barış aktivisti, John Lennon. Ekibimiz, Lennon’ın için “Etli Makarna Salatası” hazırladı. John Lennon’ın hikayesinden kesitler, leziz bir tarif ve ipuçları, yine bu bölümde sizinle!
Malzemeler & Yemek Tarifi
400 gr dana tranç
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet sap kereviz
8 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
Salata için:
6 adet kornişon turşu
1 kase mayonez
2 dal sap kereviz
1 adet limon suyu
1 adet yeşil elma suyu
1 adet kuru soğan
Hardal için:
50 gr toz hardal
30 gr tane hardal
50 gr zeytinyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Veronelli Burgu
Havuç, soğan, kereviz, defne yaprağı ve tane karabiberle etimizi haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken bir tarafta hardalımızı hazırlıyor, diğer tarafta soğan, havuç, yeşil elma ve kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Mayonez, hardal ve limon suyunu karıştırıyoruz. Doğradığımız malzemeleri, eti ve makarnamızı bu kaba ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Servise hazır!
Bi' Hatıra
John Lennon ve Yoko Ono, Japonya’da şirin bir tatil kasabasına gidiyorlar. Kırda geziyorlar, bisikletle doğanın tadını çıkarıyorlar… Müdavimleri oldukları bir kahve var ve orada zaman geçiriyorlar. Yazın başında oraya gidip, neredeyse, Japonya’nın o meşhur sonbahar yağmurlarına kadar orada kalıyorlar. Bir gün tatilleri sırasında, otellerine dönerken, John Lennon, henüz o gün aldığı ve çok sevdiği çakmağını kahvede unuttuğunu fark ediyor. Ve eşine seslenip geri dönmek istediğini söylüyor fakat ertesi gün de oraya gideceklerini bildikleri için vazgeçiyorlar. Ertesi gün, Japonya’nın bitmek bilmeyen sonbahar yağmurları başlıyor ve birkaç günün ardından Amerika’ya dönüyorlar. Bu John Lennon’ın son yaz tatili oluyor.
Püf Noktası
Tane hardallarımızı yumuşamaları için sıcak suda bir süre bekletiyoruz. Ardından tane hardalı, toz hardalı, zeytinyağımızı ve elma sirkemizi bir kaba alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edene kadar suyla karıştırıyoruz. Hardalımız hazır! Eğer daha zengin bir tat elde etmek isterseniz, hazırladığınız hardala bal, zerdeçal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂