
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 13. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nın yeni bölümünde konuğumuz, babacan rollerin vazgeçilmez ismi, çocukların tonton dedesi, büyüklerin Hulusi Baba’sı, Hulusi Kentmen! Ekibimiz, Hulusi Kentmen için bu bölümde ”Fırında Bulgurlu Balık” hazırladı.
Malzemeler & Yemek Tarifi
1 adet çupra fileto
1 adet limon
yarım bağ maydanoz
yarım bağ nane
yarım acı biber
yarım top rezene
1 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 adet çubuk tarçın
2 su bardağı sebze suyu
Nuh’un Ankara Makarnası Pilavlık Bulgur
Domates Sos İçin Malzemeler:
yarım kilo domates
1 adet soğan
yarım havuç
100 gram domates salçası
Rezenelerimizi ve kırmızı biberlerimizi doğrayarak başlıyoruz. Bunları tavada sotelediğimiz dolmalık fıstıklarımıza ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra bir su bardağı bulgur ve iki su bardağı sebze suyu ekleyerek pişiriyoruz. Domates sosumuzun malzemelerini baharat kesemizle birlikte pişiriyoruz. Kesemizi çıkardıktan sonra sosumuzu blender’da çekiyoruz. Yeşilliklerimizi doğruyoruz, pilavımızı bu yeşillikler, tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Pilavı dört ayrı porsiyon olacak şekilde yağlı kağıtlara paylaştırıyoruz. Üzerlerine kaparileri, balıklarımızı, limon dilimlerini ve kabuk tarçınlarımızı koyuyoruz. Yağlı kağıtlarımızı güzelce kapattıktan sonra alüminyum folyoyla paket haline getiriyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz. Domates sosuyla servis ediyoruz.
Bi' Hatıra
Yörük Ali filminde Yörük Ali karakterini oynaması için, o zaman olimpiyatlarda şampiyonluk güreş takımımızdan Celal Atik’le anlaşıyorlar. Tabii, Hulusi Kentmen de filmin kadrosunda. Film, yönetmenin memleketi olan Boyabat’ta çekilecek. Boyabat halkı epey heyecanlı. Meydana toplanıyorlar ve ekibin gelmesini bekliyorlar. Araç meydana yanaşıyor, araçtan ilk olarak Hulusi Kentmen inince, bir hengâmeyle, Hulusi Kentmen’i omuzlarına alıyorlar, “Şampiyon pehlivan!” diye. Hulusi Kentmen “Durun, ben değilim!” dese bile insanların bunu anlaması biraz geç oluyor. Celal Atik ise, bu duruma biraz bozuluyor. Filmin çekimleri sırasında Hulusi Kentmen’le aralarında soğuk rüzgârlar esiyor.
Püf Noktası
İşe baharat kesemizi hazırlayarak başlıyoruz. Temiz bir beze 1 adet defne yaprağı, birkaç dal kereviz yaprağı, 1 diş sarımsak, 1 dal kekik, 1 dal biberiye ve birkaç tane karabiber koyuyoruz. Bezimizi güzelce bağlıyoruz. Ardından yarım havucumuzu ve bir küçük soğanımızı ince ince doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz. İri iri doğradığımız domatesleri karışıma ilave ediyoruz. Domatesimiz bir süre kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz. Domateslerin yeteri kadar sulanmadığını düşünürseniz, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Baharat kesesini sosumuza ekledikten sonra, domateslerin çiğ kokusu dağılınca çıkarıyoruz. Tuzumuzu da sosa ekledikten sonra blender’la çekiyoruz. Servise hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂