
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 14. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nda bu hafta konuğumuz, çağının en önemli mucitlerinden, elektriğe adeta hükmeden Nikola Tesla! Şefimiz Elif ve çırağı Burak, Tesla için bu bölümde ‘’Pesto Soslu Spagetti’’ hazırladı. Nikola Tesla’nın bilime adanmış yaşamından hikayeler, harika bir tarif ve lezzet ipuçları, bu bölümde de sizlerle!
Malzemeler & Yemek Tarifi
Pesto Sos İçin: 25 gram dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
25 gram Parmesan peyniri
100 gram taze fesleğen
100 ml zeytinyağı
Makarna İçin: 150 gram taze fasülye
150 gram patates
150 gram istiridye mantarı
1 adet mikro filiz
Veronelli Spagetti
Yemeğimizi hazırlamaya patateslerimizi ve fasülyeleri haşlayarak başlıyoruz. Kaynar suda haşladığımız fasülyelerimizi soğuk suya alarak pişmelerini durdurduk ve canlı, yeşil renklerini korumuş olduk. Patateslerimizi ise soğuk suda haşlamaya başlıyoruz ve su kaynadıktan bir-iki dakika sonra kenara alıyoruz. Pesto sosumuzu hazırlamak için dolmalık fıstığımızı kavuruyoruz. Kavrulan fıstıkları sarımsak, taze fesleğen, parmesan peyniri ve zeytinyağıyla birlikte bir blender’da çekiyoruz. Ardından sosu, haşlanan makarna ve sebzelerimizle buluşturduktan sonra tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Yemeğimiz sunuma hazır!
Bi' Hatıra
Bir gün Tesla’nın da katılacağı bir bilim fuarı oluyor. Tesla bu fuar için, üzerinde antenler ve ampuller olan bir metre uzunluğunda bir tekne dizayn ediyor. Sonra bunu fuarda, insanların küçümseyen bakışları altında, suya bırakıyor ve bir anda hareket ettirmeye başlıyor. Tabii, ortada bir kablo yok, gözle görülen bir şey yok. Durum böyle olunca, insanlar Tesla’ya iyice büyücü gözüyle bakmaya başlıyorlar. Tesla bu durumdan epey hoşnut oluyor.
Püf Noktası
İşe, dolmalık fıstıklarımızı yağsız bir tavada kavurarak başlıyoruz. Dilerseniz fıstıkları sosa çiğ olarak da ekleyebilirsiniz. Kavurmak, fıstığın çiğ tadından kurtulmamızı sağlayacaktır. Fesleğenlerimizi, dolmalık fıstıkları, parmesan peynirini, sarımsağı ve zeytinyağını blender’a alıyoruz ve iyi bir kıvam yakalayana kadar çekiyoruz. Pesto sosumuz hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂