En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 16. Bölüm
Hatıra Mutfağı’nın bu bölümünde konuğumuz, güzelliği yeniden tanımlayan, zarafetiyle kendine hayran bırakan, Audrey Hepburn! Ekibimiz, bu güzel ve yetenekli kadın için ‘’Spaghetti Al Pomodoro’’ hazırladı.
Malzemeler & Yemek Tarifi
250 gram şeker domates
2 adet pembe domates
6 diş sarımsak
1 adet parmesan peyniri
4 adet taze fesleğen ve Veronelli Spagetti
Püf Noktası köşesi için:
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
1 adet yeşil biber
3 adet kabak
6 adet mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Pembe domateslerimizi soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Şeker domateslerimizin saplarını ayıklıyoruz ve büyük olanları ikiye bölüyoruz. Sarımsaklarımızı dilimledikten sonra makarnamızı haşlamaya başlayabiliriz. Zeytinyağında önce sarımsaklarımızı ve daha sonra pembe domateslerimizi soteliyoruz. Domatesler sos kıvamını aldıktan sonra şeker domateslerimizi ilave ediyoruz. Haşlanan makarnalarımızı sos tavasına aldıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağıyla lezzetlendiriyoruz. Servise hazır!
Bi' Hatıra
Audrey Hepburn’ün dedesinin İzmir’de bir çiftliği olduğunu biliyor muydunuz? Dedesi uzun yıllar boyunca ailesiyle birlikte İzmir’deki o çiftlikte yaşıyor. Sonrasında, Hollanda’ya geri dönüyor. Savaş aslında Audrey’de değil, ailesinde de çok ciddi travmalara yol açmış. Belki, gençlik yıllarında şahit olduğu ve kendinin de yaşadığı bu travmalar, onun ilerleyen zamanlarda son derece duyarlı, iyiliksever bir insan olmasına sebep olmuş olabilir. Öyle ki, UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak ülke ülke geziyor hayatının bir döneminde. Hatta bir aşı seferberliği sırasında ülkemize de geliyor. Ve Türk halkının bu seferberliğe can-ı gönülden yaptığı katkıdan o kadar memnun kalıyor ki, bunu çeşitli yerlerde dile getiriyor; Türk halkından hep sevgiyle bahşediyor.
Püf Noktası
Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıyoruz. Kabak, havuç, mantar, renkli biberler ve soğanı, birbirine yakın büyüklüklerde doğruyoruz. Bu sayede eşit pişmelerini ve güzel görünmelerini sağlamış olacağız. Siz, beğeninize göre dilediğin sebzeyi kullanabilirsiniz. Tüm sebzeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. Zeytin yağı, taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz. Fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Servise hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂