En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 2. Bölüm
Görkemli bir gösteri gibi yaşadı, gerçek bir aşık gibi sevdi, her öğününü bir tören gibi yedi: Hatıra Mutfağı’nın bu bölümünde konuğumuz, sanat tarihinin en sıra dışı ressamlarından biri, İspanyol ressam Salvador Dali!
Şefimiz Elif ve çırağı Burak, sıra dışı resimleriyle olduğu kadar sıra dışı sofraları ve deniz ürünlerine olan düşkünlüğüyle tanınan, gerçeküstücülük akımının en önemli ressamlarından Salvador Dali’yi hangi yemeklerle ağırlayacaklarını çok iyi biliyorlardı: “Enfes Veronelli Tagliatelle ile hazırlanmış Karidesli Makarna ve Fırında Somon.”
Malzemeler & Yemek Tarifi
400 gr somon fileto
400 gr karides
200 gr kiraz domates
1 paket fesleğen
200 gr kuşkonmaz
2 dal taze kekik
100 gr parmesan
200 gr krema
1 adet acı Meksika biberi
2 diş sarımsak
2 dilim limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Veronesi Tagliatelle
Biber, sarımsak ve kuşkonmazlarımızı soteledik. Daha sonra karideslerimizi ilave ettik. Diğer tarafta haşlanan makarnalarımızı tavamıza aldık; krema ve kiraz domateslerle karıştırdık; en son tuz ve karabiberle lezzetlendirdik. Balığımızı fırında limon, kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla pişirdik. Ve hepsini birden servis ettik.
Bi' Hatıra
Rivayete göre, Salvador Dali, gittiği restoranlarda garsonlarda çizimler yapar; hesap ödemekten bu sayede kurtulurmuş. Ayrıca, karnabahar sebzesinin katman katman, birbirini tekrar eden yapısında, evrenin sırlarını taşıdığını düşünürmüş.
Püf Noktası
Karidesler, deniz böceğidir ve temizlerken dikkat etmek gereken birkaç nokta vardır. İlk önce kafaları kopartılır; daha sonra kabukları soyulur; tercihe bağlı olarak kuyruğu üzerinde bırakılabilir. Deniz böceklerinin sindirim ve dolaşım sistemleri bir arada olduğu için, sırtlarından bir kesik alarak, o kısmı suyla temizlemek; hem lezzet hem de sağlık açısından daha yararlıdır.
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂