En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 21. Bölüm
Dünyaya rengini çalmış güzel insanların hatıralarını ağırladığımız Hatıra Mutfağı’nın 21. bölümünde, futbolun romantik kuşağının son temsilcilerinden, Taçsız Kral Metin Oktay var! Şefimiz Elif ve çırağımız Burak, Metin Oktay için bu bölümde, Kuskuslu Tarhana Çorbası hazırlıyor.
Malzemeler & Yemek Tarifi
4 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
100 gr dana kıyma
1 tutam kuru nane
1 tutam pul biber
1,5 litre su
Nuh’un Ankara Makarnası Kuskus
Evde kruton yapımı için:
4 dilim tost ekmeği
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
Kuskuslu Tarhana çorbası için ilk önce kıymamızı zeytinyağında kavurarak başladık. Daha sonra domates salçasını ve tarhanayı ekledik. Birkaç dakika daha kavurduğumuz çorbaya, incecik kıydığımız sarımsakları ekledik ve kavurma işlemine devam ettik. Soğuk suyla birlikte açtığımız çorbamızı kaynaya kadar sürekli karıştırdık. Kıvamını aldıktan sonra kuskuslarımızı ilave ettik. Yaklaşık 10-12 dakika pişirdik. Çorbamız piştikten sonra baharatlarla lezzetlendirdik ve krutonlarla birlikte servis ettik.
Bi' Hatıra
Zamanında bir Avrupa maçından önce yabancı bir kaleciye “Metin’den korkuyor musun?” O da, “Ben tanımıyorum bile, tanımadığım birinden nasıl korkabilirim?” gibi bir cevap veriyor. Metin Oktay o maçta 3 gol atıyor, 1 gole de asist yapıyor. Sonra bütün zerafeti ve muzipliğiyle kalecinin yanına gidiyor, elini uzatıp diyor ki: “Efendim merhabalar, bendeniz Metin Oktay.”
Püf Noktası
Evde kruton yapmak çok kolay. Bayatlamış ekmekleri ya da bizim kullandığımız gibi tost ekmeklerini, küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Daha sonra biraz pulbiber, kekik ve iki üç kaşık zeytinyağı ile güzelce karıştırın. 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika, ya da ekmekler kızarana kadar kurutun. Eğer çok miktarda yapıyorsanız iki tepsiye bölmek ya da kurutma işlemini yaparken arada bir karıştırmak, eşit kızarmalarını sağlayacağı için iyi olur. Hazırladığınız krutonları çorbaların ya da salataların yanında servis edebilirsiniz. Eğer hiç baharat ve zeytinyağı kullanmadan ekmeklerinizi kurutursanız, soğuduktan sonra blenderda çekerek ev yapmı galeta unu da elde etmiş olursunuz. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂