En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 22. Bölüm
Anılarımızda yaşayan güzel insanların hatıralarını ağırladığımız programımızın 22. Bölümüne hoş geldiniz! Bu bölümde şefimiz Elif ve çırağımız Burak, oynadığı her karaktere kendinden bir şeyler katarak unutulmaz işlere imza atan usta oyuncumuz Tuncel Kurtiz’in hatırasını ağırladı. Elif ve Burak, Tuncel Kurtiz için Bulgurlu Zeytin Piyazı hazırladı!
Malzemeler & Yemek Tarifi
400 gr kırma zeytin
2 dal taze soğan
Yarım bağ maydanoz
150 gr kiraz domates
100 gr ceviz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Yarım nar
Nuh’un Ankara Köftelik Bulgur
Püf noktası köşesi için:
150 gr ceviz
100 gr biber salçası
200 gr domates salçası
75 gr susam
75 gr mavi haşhaş
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam kimyon
İlk önce bulgurlarımızı sıcak suyla ıslatarak başladık. Burada bulgurlarımıza tuz da ilave ettik ve bu şekilde suyu çekmelerini bekledik. Diğer tarafta zeytinlerimizi ayıklayıp doğradık, domateslerimizi karpuz dilimi doğradık. İnce bir şekilde taze soğan ve maydanozlarımızı kıydık. Greyfurtu dilimler hâlinde temizledik ve narı ayıkladık. Tüm malzemeleri hazır hâle getirdik. Nar ekşisi, zeytinyağı ve cevizin yarısıyla birlikte bir sos yaptık. Tüm malzemelerle birlikte sosumuzu karıştırdık. Afiyet olsun!
Bi' Hatıra
14 yaşında ayak bastığı Edremit’e aşık olan Tuncel Kurtiz, hayatının son dönemlerinde de aşık olduğu kentte yaşamak istiyor. Geçirdiği bir kalp ameliyatı, buna bahane oluyor. O ameliyattan sonra eşini emekliliğe ikna ediyor; elde avuçta ne varsa topluyorlar, evlerini satıyorlar; çok sevdiği Zeytinli köyünün yakınındaki Çamlıbel köyünde bir pansiyon açıyorlar. 8 odalı butik bir pansiyon. Ve bu pansiyonu eşi, kayınbiraderi ve kendisi birlikte işletiyorlar. Kayınbiraderi Erhan Şeker, yaptığı yemeklerle çok meşhur. Pansiyonun nımı da böylece yürüyor. Eşi otelin yönetimini devralmış, Tuncel Kurtiz de gelen misafirlerle ilgilenmiş. Kendisi her sabah yürüyüşe çıkarmış, misafirler de ona eşlik etmeye başlamış.
Püf Noktası
Cevizli salça yapmak için ilk önce yapışmaz bir tavaya cevizleri, bir dakika sonra da susamı ve haşhaş tohumunu koyup sürekli karıştırarak beş dakika yağsız olarak kavuruyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sarımsakları koyduktan sonra ezerek püre hâline getiriyoruz. Domates salçamızı biber salçasıyla geniş bir kasede karıştırıp, sarımsak püresini, karabiberi, kuru kekiği ve toz kimyonu ekliyoruz. Önemli olan, karışımı homojen hâle getirmek. Kavrulup soğumuş olan tavadaki malzemelerimizi, salçayla bir araya getirip iyice karıştırıyoruz. Ve zeytinyağını son olarak bir kaşık yardımıyla karışıma yediriyoruz. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂