En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 23. Bölüm
Herkes bir iş yapabilir, ama sadece karakterli iş yapan, şahsiyetli efsanelerin ismi kalır geriye. Yaşamımızda iz bırakmış ustaların hatıralarını ağırladığımız 23. bölümünde konuk ettiğimiz isim, efsanevî başkan, futbol insanı, Süleyman Seba! Ekibimiz, Süleyman Seba için Fırında Levrek & Enginarlı Makarna hazırladı!
Malzemeler & Yemek Tarifi
2 adet enginar
3 adet domates
1 adet limon
1 adet soğan
6 diş sarımsak
1 dal kekik
1 dal biberiye
1 dal adaçayı
400 gr levrek fileto
Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli
Enginarlı makarna yapmak için domatesleri rendeleyerek başladık. Daha sonra sarımsak ve soğanlarımızı küçük yemeklik doğradık. Enginarları doğrayıp temizledikten sonra pişirme işlemine başladık. Pişirirken ilk önce soğan ve sarımsaklarımızı soteledik, enginarları ilave ettik, onları da bir iki üç dakika pişirdikten sonra, limon suyu, taze baharatlar ve domates rendesini ekledik. Bu karışım biraz piştikten sonra makarnamızı ve makarna için hazırladığımız sıcak suyu ilave ettik; tuzunu ve karabiberini ayarladığımız makarnayı pişmeye bıraktık. Diğer tarafta taze baharatlar, tuz karabiber ve zeytinyağıyla lezzetlendirdiğimiz levrekleri rulo şeklinde sardıktan sonra bir kürdanla sabitleyerek fırında 180 derecede yaklaşık 10-12 dakika pişmeye bıraktık. Afiyet olsun!
Bi' Hatıra
Eskiden kulüpler maçlara, deplasmanlara tarifeli uçaklarla giderlermiş. Yine böyle bir deplasmanda Beşiktaş, rakibini mağlup ediyor. Sonra tesadüfen iki takım da aynı uçağa denk geliyorlar. Süleyman Seba ise o dönemlerde uçaklara binmiyor, uçak fobisi var. Ama takımın yanına gidiyor, kaptan Rıza Çalımbay’a diyor ki, “Sakın uçakta bağırıp çağırmayın, şu an biz nasıl mutluysak; onlar da o ölçüde üzgün.” Bu denli centilmen bir spor insanıymış.
Püf Noktası
Enginarlarımızı temizlemek için ilk önce su, un ve limon suyundan oluşan bir karışım hazırlıyoruz. Bu enginarlarımızın kararmasını engelleyecek. Daha sonra büyük bir bıçakla kök kısımlarını kesiyoruz. Kök kısımlarını kestikten, küçük bir bıçakla, enginarın etrafındaki yaprakları çevirerek temizliyoruz. Daha sonra kök kısmındaki tüylü kısmı temizlemek için, verev olarak bıçağımızı sokup enginarımızı çeviriyoruz. Ara ara, ihtiyaç dâhilinde enginarımızı hazırladığımız suya bastırıp çıkartabiliriz. Son olarak, gözümüze takılan yeşil ya da tüylü kısımlarını temizleyerek enginarımızı kullanıma hazır hâle getiriyoruz. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂