En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 4. Bölüm
Fırtına gibi yaşadı, kelebek gibi uçtu, arı gibi soktu. Her zaman haksızlıkların karşısında, ezilenin yanında durdu Muhammed Ali. Onun hatırasını onurlandırmak hep aklımızın bir köşesindeydi. Şefimiz Elif ve çırağı Burak, maç geceleri tüm dünyayı ekrana kilitleyen, kendine has dövüş stiliyle sporseverleri büyüleyen efsanevi boksör Muhammed Ali için, proteine kök sebzelerin lezzetini ve faydalarını kattı ve nefis bir “Spagetti Bolonez” hazırladı.
Malzemeler & Yemek Tarifi
200 gr dana kıyma
100 gr kırmızı soğan
50 gr havuç
50 gr sap kereviz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam muskat cevizi rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 lt sebze suyu
1 paket taze fesleğen
1 adet parmesan peyniri
Veronelli Spagetti
Kırmızı soğan, havuç, kerevizi zeytinyağında soteliyoruz. Dört, beş dakika kadar soteledikten sonra kıymamızı tavamıza ilave ediyoruz. Pembeliği kaybolana dek kavurduktan sonra, salçamızı ve baharatları ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz. Sebze suyunu karışıma ilave ediyoruz ve kaynayınca altını kısıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekip kıvam kazanana kadar pişiriyoruz. Diğer tarafta makarnamızı haşlıyoruz. Haşlanan makarnamızı bir tavada ısıttığımız zeytinyağında bir süre çevirdikten sonra bolonez sosla birlikte servis ediyoruz.
Bi' Hatıra
Muhammed Ali 12 yaşında bir gün bisikletini çaldırıyor ve aslında bu olay hayatının dönüm noktası oluyor. Bisikletini çaldırdıktan sonra şikayete gittiği polisin yönlendirmesiyle, boksla tanışıyor. Ve o günden sonra hayatta kendini gerçekleştirebileceği yegâne şey boks oluyor. Boksa öyle tutkuyla bağlanıyor ki, kendi özel dövüşünü bile geliştiriyor. Rakibini bir yandan fiziksel darbelerle alt etmeye çalışırken, bir yandan da art arda kurduğu şiirsel cümlelerle rakibinin psikolojisini alt ediyor.
Püf Noktası
Yaptığımız yemekte kullandığımız kök sebzelerin sap ve kabuk kısımlarını, bir tencerede zeytinyağıyla soteledikten sonra üzerlerine bir litre kadar su ilave ediyoruz. Sebzelerimiz suya rengini verene dek suyu kaynama noktasında tutuyoruz. Sebzelerimiz güzel renklerini suya bıraktıktan sonra, son derece lezzetli ve besleyici sebze suyumuz hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂