En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 6. Bölüm
Biz onu sıradışı otoportreleriyle, çağının ötesindeki giyim tarzıyla tanıyoruz. Frida Kahlo, tüm yaşamı mücadelelerle geçmiş çok önemli bir ressam ve Hatıra Mutfağı’nın altıncı bölüm konuğu. Şefimiz Elif ve çırağı Burak, gerçeküstü üslubuyla ve Meksika kültürünün izlerini taşıyan resimleriyle ünlü Frida Kahlo’ya, doğduğu topraklardan köklenen bir yemek hazırladı. Bu haftanın yemeği Meksika Usulü Tavuklu Makarna. Frida Kahlo’nun dönüm noktaları, mutfakla ilgili püf noktaları ve ipuçlarıyla dolu altıncı bölümümüz karşınızda!
Malzemeler & Yemek Tarifi
2 adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 bağ kişniş
1 adet limon
1 adet sarı biber
2 adet meksika biberi
1 kahve fincanı krema
2 çorba kaşığı labne
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Guacamole Sos Yapımı İçin: 2 adet avokado, 1 adet sivri biber, 1 adet kırmızı biber, yarım limon suyu, 1 adet soğan 100 gr jalapeno turşusu, 5 adet kuru domates ve Veronelli Kalem Makarna
Krema, yoğurt ve labne peynirini limonla karıştırarak ekşi krema sosumuzu hazırlıyoruz. Diğer tarafta tüm biberlerimizi, kişnişi ve tavuklarımızı jülyen olacak şekilde doğruyoruz. Makarnamızı haşlamaya başladıktan sonra sebzelerimizi soteliyoruz. Makarnamız haşlandıktan sonra sotelenen tavuk ve sebzelerimize ekliyoruz. Kişnişimizi ekledikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Servise hazır!
Bi' Hatıra
Frida bir yandan acılarıyla mücadele ederken, bir yandan da stüdyosunda çalışan büyük aşkı Diego’ya sefertasında yemekler gönderirmiş. Tabii kendi resimlerini de yaparmış diğer yandan. Frida Meksika dışında birçok ülkede sergi açmasına rağmen, ülkesindeki ilk sergisi çok geç zamanlara denk gelmiş. Frida’nın hasta olduğu bu zamanlarda Frida ambulansla, hasta yatağında da olsa gidip kendi ülkesindeki ilk sergi açılışına katılmış.
Püf Noktası
İşe kuru domateslerimizi doğrayarak başlıyoruz. Unutmayın, domatesler çok sertse onları suda ya da yağda bekleterek yumuşatabilirsiniz. Ardından jalapeno biberi turşularımızı çok ince kıyıyoruz. Soğanlarımızı sulandırmadan, ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Acı biberi ve Meksika biberini doğrarken, sosun çok acı olmasını istemiyorsak çekirdeklerini ayırıyoruz. Avokadolarımızı ortadan ikiye kesiyoruz. Çekirdeklerini aldıktan sonra bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırıyoruz. Avokadolarımız mutlaka parmakla bastırınca içine göçecek kadar yumuşak olmalı. Eğer avokadolarınız çok sertse, kağıda sararak bekletebilir, ya da bir elmayla aynı poşette bırakarak olgunlaştırabilirsiniz. Avokadoları da ince ince kıydıktan sonra karşıma ilave ediyoruz. Limon, tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Nefis sosumuz hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂