En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 8. Bölüm
Mücadelesi, yeteneği ve azmiyle tüm dünyayı derinden etkiledi. Kırılmaz denilen rekorları kırarak tüm ağırlıkları alt etti Naim Süleymanoğlu. Hatıra Mutfağı, sekizinci bölümüyle karşınızda! Şefimiz Elif ve çırağı Burak, Cep Herkülü’ne doğduğu toprakları çağrıştıran bir yemek hazırladı: Pırasa ve Bal Kabaklı Spaghetti!
Malzemeler & Yemek Tarifi
200 gr pırasa
300 gr bal kabağı
200 gr krema
Tarator yapımı için: 250 gr süzme yoğurt
5 adet salatalık
3 adet dereotu
1 diş sarımsak
Veronelli Yassı Spaghetti
İşe pırasalarımızı doğrayarak başlıyoruz. Bal kabaklarımızı da doğrayıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişiriyoruz. Makarnamızı haşlıyor ve pırasamızı tavada soteliyoruz. Pişen makarnalarımızı tavaya alıp kremamızı da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır.
Bi' Hatıra
Haltere 10 yaşında başlayan Naim Süleymanoğlu, 5 yıl sonra iki altın madalya kazanıyor. Bunların birisi oldukça önemli, çünkü o madalyayı kazandığı kategoride daha önce ağırlığının üç katını kaldırabilen bir sporcu var ve bunu başaran ikinci halterci olarak dünya tarihine geçiyor. Hemen bir sene sonra, en genç dünya rekortmeni oluyor. 1984, 1985, 1986 senelerinde de dünyada yılın haltercisi seçiliyor.
Püf Noktası
Salatalıklarımızı soyarak başlıyoruz. Soyduğumuz salatalıklarımızı küp küp doğradıktan sonra bir kaseye alıyoruz. Ardından, ayıkladığımız dere otlarını bıçağımız yardımıyla ince ince kıyıyor ve bir kısmını salatalıklarımızın üzerine ilave ediyoruz. Bir diş sarımsağı birkaç parçaya böldükten sonra üzerine tuz ekleyerek havanda iyice dövüp kasemize ekliyoruz. Süzme yoğurdumuzu da tüm malzemelerle birlikte kaseye alıp güzelce karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Taratorumuz hazır!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂